Berberoğlu: Bizimki Milli Bir Terörle Mücadele Tezkeresidir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, “Hükümetin ki savaş tezkeresidir. Bizimki milli bir terörle mücadele tezkeresidir.” dedi. Enis Berberoğlu özel bir televizyonun canlı yayınında “Türkiye’de savaş istemeyen belki de tek...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, “Hükümetin ki savaş tezkeresidir. Bizimki milli bir terörle mücadele tezkeresidir.” dedi.

Enis Berberoğlu özel bir televizyonun canlı yayınında “Türkiye’de savaş istemeyen belki de tek partiyiz. Ama savaş istememek burnumuzun dibindeki bir insanlık suçuna da seyirci kalmak anlamına gelmiyor. Bu sebeple biz Kobani özelinde bir terörle mücadele paketi önerdik hükümete. O yüzden milli tezkere diyoruz. O yüzden yabancı askere karşıyız. TSK ile sınırlı olsun diyoruz. O yüzden TSK işgal amacı taşımadığı için en kısa zamanda geri dönsün diyoruz.” ifadelerini kullandı.

"SİYASİ İKTİDAR KONTROLÜ KAYBETMİŞ DURUMDA"

Türkiye’de siyasi iktidarın kontrolü kaybetmiş durumda olduğunu belirten Berberoğlu, "Bunun algısı bir kere çok kötü yurtdışında. Yani gün geçmiyor ki bir yerde dediğiniz gibi IŞİD’le birlikte anılmasın bu ülkenin Başbakanı ya da bu ülkenin Cumhurbaşkanı. Bundan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ben üzüntü duyarım ancak. Yani gerçekten üzüntü duyarım. Çünkü Türkiye böyle bir manzarayı hak etmiyor, böyle bir algıyı hak etmiyor. Türkiye’nin aydınlık insanları böyle bir şeyi hak etmiyor. Fakat bunun korkarım diplomatik ve iktisadi sonuçları olacaktır Türkiye’ye. Yani burada felaket tellallığı yapmanın alemi yok. Çünkü hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz. Bir ekonomik sıkıntı hepimizi vuracak. Ama yanlış politikalar baştan beri uyardığımız yanlış politikalar bunlardı zaten CHP olarak." görüşünü iletti.

"BİRİLERİ YARATICILIK PEŞİNDE KOŞUP TÜRKİYE’Yİ BU HALE GETİRİYOR"

CHP olarak bugün yaptıkları çıkışın bir siyasi çıkış olmadığına işaret eden Berberoğlu, şunları kaydetti: "Yani birilerinin Türkiye’de bu kadar derin bir kırılma yaratacak, kırgınlık yaratacak dayanışmayı, yani toplumsal dayanışmayı bu kadar dibinden dinamitleyecek bir gelişmeye karşı tavır alması gerekiyor. Yani halkımızın da böyle anlamasında büyük yarar var. Yaratıcılık için yapmadık zaten. Yani mesele bu zaten. Yani birileri yaratıcılık peşinde koşup Türkiye’yi bu hale getiriyor. Birileri de tam yani ayağını sağlam zemine basıp politika üretmeye çalışıyor. Maalesef birisinin adına iktidar, birisinin adına muhalefet demişler. Belki onu da düzeltirler halkımız."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri