Berberler mesaide

Ramazan Bayramı'na hazırlanan Konya’da tatlı telaş başladı. Özellikle berberler, arifede tam mesai yapmaya hazırlanıyor. Birçok esnaf, arife gününde 24 saat çalışmayı planlıyor

Konya’da bayram telaşı başladı. Esnaflar, arefe gününde tam mesai yapmaya hazırlanırken, vatandaşlar, memleketlerinin yolunu tutmaya hazırlanıyor.  Bayram öncesi mezarlıklar da dolup taşıyor. Yakınlarını ziyaret edenler kabre su döküp dua ediyor. Üçler ve Musalla Bağları Mezarlığı gibi Konya’nın en büyük mezarlıklarında ziyaret yoğunluğu yaşanıyor.

BERBERLERİN EN YOĞUN GÜNÜ

Her yıl olduğu gibi bu Ramazan Bayramı arefesini de fırsata çevirmeye hazırlanan berberler, sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar hizmet verecek. Salon Artı Sahibi Nebi Kuş, “Okulların kapanmasıyla işlerimiz durgunlaşmıştı. Bugün ve yarın  geç saatlere kadar açık olacağız. Artık kimse berber salonlarında beklemiyor. Bizi arıyorlar bizde randevu veriyoruz ve ona göre gelip tıraşını oluyorlar. Eskisi gibi saatlerce sıra bekleme devri son erdi” dedi.

KABİR ZİYARETLERİ KOLAYLAŞTI

Konya’daki mezarlıklara Ramazan Bayramı öncesi kabir ziyaretleri başladı. Yakınlarını ziyaret edenler kabre su döküp dua ediyor. Bayram öncesi insanlar kabir ziyaretleriyle sevdiklerine dua göndererek, Allah için sevdiğini ve unutmadığını gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi de vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha iyi yapabilmesi için bayram öncesi şehir mezarlığı ve mahalle mezarlıklarındaki bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi, 600'ün üzerinde mezarlığın temizlik ve bakım hizmetlerini tamamlamıştı. Vatandaşların vefat eden yakınlarının mezarlık bilgileri hakkında kolayca bilgi sahibi olabildiği ve Türkiye’de bir ilk olan Mezarlık Bilgi Sistemi (KONMEB) ile istedikleri her yerden internet aracılığıyla vefat eden yakınlarının mezarlık bilgilerine de ulaşabiliyor. Aynı şekilde mezarlığa gelen vatandaşa da golf arabasıyla yakınlarının mezarlığını ziyaret edebiliyor.

MUSTAFA ÜNÜVAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri