Bera Holding pandemiye rağmen büyüdü

Bera Holding AŞ, 2020’de de başarılı bir performans çizdi. Holding, geçen sene net kârını yüzde 600, brüt kârını yüzde 60, satış hasılatını yüzde 25 arttırdı.

Bera Holding’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “2020 Mart ayından itibaren ülkemizde de kendini göstermeye başlayan ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından küresel salgın (pandemi) olarak tanımlanan Covid-19 salgınının hayatın tüm bölümlerinde etkili olduğu bir yılı geride bırakmış bulunmaktayız. Bütün bu küresel ve ulusal düzeydeki olumsuzluklara rağmen 2020’de grubumuz başarılı bir grafik ortaya koyarak satış hasılatını 2019’un aynı dönemine göre yüzde 25 arttırarak 2 milyar 823 milyon 485 bin 187 liraya çıkarmıştır. Aynı dönemde brüt kâr tutarı, yüzde 60 oranında bir iyileşmiş ve 732 milyon 58 bin 252 lira olmuştur. Net kâr ise yüzde 600 oranında artarak 412 milyon 701 bin 251 liraya yükselmiştir. Bu kârın oluşumunda yatırım amaçlı gayrimenkuller için yaptırılan ekspertiz değerlemesi sonucu meydana gelen 215 milyon liralık değer artışı da bulunmaktadır.”

MPG AŞ’NİN PAYI BÜYÜK

Açıklamada “Yurt içi satışlarımız yüzde 35 artışla 2 milyar 391 milyon 97 bin 58 liraya ulaşmıştır. İhracat rakamımız ise 528 milyon 318 bin 142 lira olarak kayıtlara geçmiştir. Bu tablonun oluşumunda grup şirketlerimizden MPG AŞ tarafından nihai kullanıcısı Türk Silahlı Kuvvetleri olan ve 2018-2019 yıllarında imal edilerek 2020 yılında teslim edilen 29 adet Mayına Karşı Kısmi Korumalı Kurtarıcı’dan elde edilen hasılatın ve dolayısıyla karın etkisi önemli düzeyde olmuştur. MPG AŞ’nin önemli nitelikte ve dünyada emsali az olan bu araçları yaparak başarı ile teslim etmesi, kendisini savunma sanayi alanında kabul gören üreticiler sınıfına sokmuştur. 2020 yılında araştırma geliştirme giderlerine yüzd e28 artışla 9.722.675 TL kaynak ayrılmıştır. Grup Şirketlerimizden Adaçal Endüstriyel Mineraller San. Tic. A.Ş. tarafından yapılan ve yaklaşık 6.000.000- Euro’ya mal olan 400 ton/gün kapasiteli kireç fırını devreye alınarak deneme üretimlerine başlanmıştır. Şirketimizin 250 ton/gün olan kireç üretim kapasitesi yapılan bu yatırım ile 650 ton/gün üretim hacmine çıkmıştır. Ülkemizin önemli oranda 1. hamur kağıt üreticilerinden ve grubumuzun büyük şirketlerinden Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Holdingimiz aktifinde bulunan paylarından bir kısmının Borsa İstanbul’da halka arzı için çalışmalara başlanmış ve bu amaçla Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile Aracılık ve Finansal Danışmanlık sözleşmesi imzalanmıştır. Grubumuza bağlı şirketlerden, Konya Kağıt Matbaa Gıda ve Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş., Muratlı Karton Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş., Divapan Entegre Ağaç Panel Sanayi Ticaret A.Ş. ile Kompen PVC Yapı ve İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl yayınlanan Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu ile ilgili 2019 yılı sıralamasında yer almıştır. 2020 yılı için beklentimiz bu şirketlerimize ilaveten MPG A.Ş. ve Golda Gıda A.Ş.’nin ikinci 500 listesine dahil olmasıdır. Anadolu sermayesinin en büyük ve en güçlü modeli olan Bera Holding, önümüzdeki 5 yıllık dönemde ana faaliyet alanlarında küresel liderliğe oynama vizyonuyla üretmeye devam edecektir. Ortaklarımıza, hissedarlarımıza, tedarikçilerimize, çalışanlarımıza özetle tüm paydaşlarımıza gurur duyacakları bir gelecek inşa etmek amacındayız. Küçük sermayelerin bir araya gelerek nasıl mükemmel modeller kurabileceğini göstermek ve bu inanca sahip insanlara ilham vermek misyonumuzu geleceğe taşıma hedefi ve gayretinde olacağız.”

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri