Benzin ve motorine şok zam!

Benzin ve mazot fiyatlarına gelen zamlar durmak bilmiyor. Son zamlar yeni pompaya yansımışken bir zammın daha gelmesi bekleniyor. Goldman Sachs'da rekor artış uyarısı yaptı

Türk Lirası'nın dolar kuru ve Euro karşısında değer kaybetmesi ve küresel boyutta yaşanan krizler petrol fiyatlarını yukarıya taşıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

OPEC+ ülkelerinin, bu ay için yeni bir üretim artışı kararı almasına küresel endüstri çevreleri ve yatırımcılar şüpheyle yaklaşıyor. Aynı zamanda Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edebileceğine dair endişeler ve bunun enerji piyasalarına etkileri de, yakından takip ediliyor. ABD Teksas’ta yaşanan soğuk hava dalgası da üretim tesislerinden bazılarını etkiledi.

DEV BANKADAN REKOR ZAM UYARISI

Bütün bu sebeplerle petrol fiyatları yükselişini sürdürdü. Diğer yandan Brent petrol için Goldman Sachs’ın da aralarında bulunduğu bazı büyük bankalar, 100 doların görülebileceğine dair tahminleri bulundu.

YENİ ZAM UYARISI YAPILMIŞTI

Yeniçağ'ın sektör kaynaklarına dayandırdığı habere göre, salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 70-80, motorine ise 85-90 kuruş zam gelecek. Yeni zamlarla birlikte akaryakıt fiyatları 17 liraya doğru yol alacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri