Benzin ve motorine rekor zam bekleniyor! Bu tarihte 5 TL yansıtılacak

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Benzin ve motorine rekor zam bekleniyor. Litre başına 5 TL olarak yansıtılması beklenen zammın tarihi paylaşıldı.

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Milyonlarca araç sahibi bu zamların acilen durdurulması gerektiğini düşünüyor. Yetkililer ise zamların keyfi olarak yapılmadığını, maliyet artışına bağlı olarak fiyatların yükseldiğini dile getiriyor.

SAVAŞ RİSKİYLE FİYAT YÜKSELDİ!

Orta Doğu'da savaş riskinin her geçen gün artmasıyla küresel petrol fiyatları hızla yükseldi. Brent Petrol hafta başında 70 dolar seviyesindeyken bir anda 78 dolara kadar çıktı. Sadece 5 günlük süreçte bile yüzde 10'a varan artış meydana geldi. Ekonomi uzmanları bu durumun akaryakıt fiyatlarına yansıtılacağını söyledi.

BENZİN VE MOTORİNE 5 TL ZAM BEKLENTİSİ!

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarına gelen zamlara vatandaş haklı olarak tepki gösteriyor. Petrolün varil fiyatındaki artış ve dolar kurundaki yükseliş doğrudan akaryakıt fiyatlarına yansıtılıyor.

Petrol fiyatlarındaki yükselişin devam etmesi durumunda kısa vadede benzin ve motorine 5 TL zam yapılacağı söyleniyor. Net zam miktarının birkaç gün içinde belli olacağı belirtiliyor.

Ekonomi Haberleri