Benzin ve motorine büyük zam! Duyan petrol istasyonuna akın edecek

Türkiye'de ekonomik göstergelerde olumsuz gidiş devam ettiği için akaryakıt fiyatlarına zam furyası devam ediyor. Benzin ve motorinin litre fiyatına uygulanacak olan büyük zammın miktarı vatandaşı korkuttu.

Küresel gelişmeler en çok ekonomi dünyasını etkiliyor. Dünya piyasasında petrol üretiminin kısıtlanacağı haberlerinden sonra petrolün varil fiyatı yukarı yönlü seyretmeye başladı. Önceki haftalarda 85-86 dolar seviyelerinde olan varil fiyatı şuan 90 doları geçmiş durumda.

Dünyadaki tüm ülkeleri etkileyen varil fiyatı en çok Türkiye ekonomisini etkiliyor. Türk lirası dolar karşısında değer kaybettikçe benzin ve motorine ekstra zam olarak yansıtılıyor. Dün gece motorine gelen 2 liralık dev zam vatandaşın tepkisine neden oldu. Türkiye genelinde milyonlarca vatandaş dün akşam petrol istasyonlarına akın etti. Zamsız motorin satın alan vatandaş depo başına 100 lira tasarruf ettiği için sevindi. Motorin zammın ardından bugün 41 liradan satılıyor.

BENZİNE BU GECE ZAM VAR

Motorin zammından sonra benzinin litre fiyatına gelecek zam miktarı merak konusu oldu. Edinilen bilgiye göre bugün gece 12'den itibaren geçerli olmak üzere benzine büyük bir zam uygulanacak. Bahsi geçen bu zammın litre başına 1 lira 64 kuruş olacağı açıklandı. Benzinli aracı olan vatandaşın bu gece akaryakıt istasyonlarına akın etmesi bekleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri