Benzin ve motorine 5 lira zam tüm Türkiye'ye böyle yansıtıldı!

Türkiye'de benzin ve motorine 5 lira vergi zammı uygulanmıştı, Bahsi geçen bu vergi zammının vatandaşa nasıl yansıdığı ortaya çıktı.

Ekonomik krizle boğuşan Türkiye'de zam furyası son gaz devam ediyor. Türkiye genelinde zam gelmeyen ürün neredeyse yok. Benzin ve motorin fiyatlarına son 4 ayda gelen 20 liralık zam vatandaşı canından bezdirdi. En çok tepki çeken zam ise 5 liralık vergi zammı oldu. Buna göre benzin ve motorinin litresinden ekstra 5 lira vergi alınmaya başlandı. Bahsi geçen bu zamların 85 milyon vatandaşa nasıl yansıdığı ise ortaya çıktı. Otomobili olmayanların bile akaryakıt zamlarından etkilendiği ülkemizde işte olumsuz tablonun özeti.

MALİYET ARTIŞI TABLOYU OLUMSUZ ETKİLEDİ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği ( TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, eylül ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklarını gündeme getirdi. Bayraktar, limonun yüzde 338,3, kuru soğanın yüzde 232, elmanın yüzde 216,1, kırmızı mercimeğin yüzde 197,3, maydanozun yüzde 192 ve havucun yüzde 188,3 fiyat artışıyla sıralamaya girdiğini söyledi.

BENZİN VE MOTORİNE GELEN 5 LİRA ZAM HERKESİ BÖYLE ETKİLEDİ!

Üretici ve market arasındaki fiyat farklarının artışının altını çizen Bayraktar, bunun nedenlerini incelediklerini belirtti. Mazot fiyatlarının son bir ayda yüzde 5,9, son bir yılda ise yüzde 75,5 arttığını ve gübre fiyatlarının da artış gösterdiğini dile getiren Bayraktar, akaryakıta gelen vergi zammının maliyetleri ciddi oranda artırdığını ifade etti.

BAYRAKTAR YETKİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Bayraktar, mazot ve gübre desteklerinin artırılması gerektiğini vurgulayarak, gübre desteklerinin artırılmasının gübre kullanımını teşvik edeceğini ve verim ile kalitede artış sağlayacağını söyledi. Bu önlemler alınmadığı sürece, özellikle hububatta ithalatçı bir ülke olmaktan kurtulmanın zor olacağını belirten Bayraktar, yetkililere önemli çağrıda bulundu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (46)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri