Benzin ve motorine 5 lira indirim sinyali! Bu tarihte vatandaşa yansıyacak

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarına gelen zamlar gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Son zamlardan sonra benzin ve motorine 5 lira indirim sinyali geldi. İndirimin vatandaşa yansıyacağı tarih belli oldu

Akaryakıt fiyatlarındaki güncel gelişmeleri vatandaş yakından takip ediyor. Türkiye'de benzin ve motorine gelen zamlar Brent Petrol'ün varil fiyatı ve dolar kuruna endeksli olacak şekilde hesaplanıyor. Benzin ve motorin arasındaki fiyat farkı ise küresel arz rakamlarına göre değişkenlik gösteriyor.

AKARYAKITA ZAM SÜRECİ BÖYLE BAŞLADI

Haziran ayında benzin ve motorinin litre fiyatı 20 lira civarındaydı. Seçimlerden sonra dolar kurunun 27 liraya kadar yükselmesiyle zamlar gelmeye başladı. Brent Petrol'ün varil fiyatı da bu süreçte yükselmeye başladı. 80 dolardan 95 dolara kadar yükselen petrolün varil fiyatı vatandaşa doğrudan yansıtıldı.

BENZİN VE MOTORİNE 5 LİRA VERGİ ZAMMI!

Öte yandan akaryakıta ek vergi kararı alındı ve litre başına 5 lira zam daha geldi. 4 aylık süreçte benzin ve motorinin litre fiyatının 40 lirayı görmesini bu şekilde özetleyebiliriz. Son haftalarda ise motorinin litre fiyatına zam gelmeye devam ediyor. Son zamlarla motorin 41 lirayı gördü. Benzinin litre fiyatına ise bu süreçte indirim geliyor.

MOTORİNE NEDEN İNDİRİM GELMİYOR?

Vatandaş benzine indirim gelirken motorine neden zam geldiğini anlamaya çalışıyor. Ekonomi uzmanları arz talep istatistiklerine göre benzin ve motorinin litre fiyatının değişebileceğini belirtiyor. Motorine talep çokken benzine talep azaldığı için benzinin daha ucuza satıldığı söyleniyor.

AKARYAKITA İNDİRİM TARİHİ NETLEŞTİ

Son gelişmelere bağlı olarak benzin ve motorine 5 lira indirim sinyali verilmişti. Söz konusu indirimin vatandaşa ne zaman yansıtılacağı netleşti. Edinilen bilgiye göre bugün geceden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 2 lira 10 kuruş indirim yapılacak.

Bu indirimle benzinin litre fiyatı 35 liraya kadar gerileyecek. Motorinin litre fiyatında ise şimdilik bir değişiklik beklenmiyor. Böylece benzin ve motorinin litre fiyatı arasındaki fark 6 liraya kadar yükselmiş olacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri