Benzin ve motorine 2 lira zam! İşte yansıyacağı tarih

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarına gelmesi beklenen zamlar vatandaş tarafından takip ediliyor. Yeni zammın yansıyacağı tarih belli oldu.

Akaryakıt piyasasındaki ani değişimleri milyonlarca vatandaş yakından takip ediyor. Maliyet artışlarına etkisinden dolayı benzin ve motorine gelen zamlar gündemden hiç düşmüyor. Seçimden önce 50 litre yakıt deposu olan benzinli bir araç petrol istasyonuna gidip dolum yapınca 1000 lira ödeme yapıyordu.

Seçimin üzerinden 3 ay geçti ve şuan petrol istasyonuna giden aynı araç tam 2000 lira ödeme yapmak zorunda kalıyor. Akaryakıt fiyatlarını en çok tetikleyen seçimden önce 18 lira olan doların 27 liralara kadar çıkmış olması.

Türk lirasında erime devam ederse bu benzin ve motorine ek zam anlamına geliyor. Son olarak geçtiğimiz hafta hem benzine hem de motorine zam gelmişti. Söz konusu zamdan etkilenmek istemeyen Türk insanı akşam saatlerinde petrol istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Vatandaş yeni zam haberlerini takip ederken herkesi üzecek gelişme yaşandı. Brent Petrol'ün varil fiyatı uzun aradan sonra 94 dolara dayandı. Ekonomi uzmanlarının değerlendirmelerine göre bu da hem benzin hem de motorine zam anlamına geliyor. Bahsi geçen zam tutarının ise aşağı yukarı 2 lira seviyelerinde olması bekleniyor. Eğer bir değişiklik olmazsa zam önümüzdeki hafta içi pompaya yansıtılacak.

Ekonomi Haberleri