Benzin ve motorinde uzun zaman sonra bir ilk yaşanacak

Akaryakıt piyasasındaki küresel gelişmelerden en çok etkilenen ülke Türkiye olduğu için uzum zaman sonra benzin ve motorin fiyatlarında da bir ilk yaşanacak.

Küresel gelişmelere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarında değişiklik oluyor. Dünyada fosil yakıt olarak bilinen benzin ve motorinle çalışan milyonlarca otomobil ve ticari araç var. Bazı ülkeler elektrikli otomobil kullanımına ağırlık verse de fosil yakıtların kullanım oranı hala çok yüksek.

Dünyada otomobil kullanım oranı da her geçen yıl artış gösteriyor. Türkiye'de de otomobil satın alıp bireysel kullananların sayısı ciddi oranda artıyor. Durum böyle olunca akaryakıt fiyatlarını takip eden insan sayısı da hayli fazlalaştı.

Türkiye'de son aylarda akaryakıta gelen zamlar vatandaşın belini büktü. Benzin ve motorine defalarca zam gelmesi gündemden düşmüyor. Son zamlarla benzinin ve motorinin litre fiyatı 40 liraya yaklaştı. Dünya piyasasında petrole gelen zamlardan etkilenen Türkiye'de durumlar daha da kötüleşiyor.

Brent Petrol'ün varil fiyatında son günlerde ciddi bir artış meydana geldi. Bu doğrultuda benzin ve motorin fiyatlarında bir ilk daha yaşanacak. Edinilen bilgiye göre önümüzdeki birkaç gün içinde benzin ve motorine son zamanların en büyük zammı gelecek. Söz konusu zamla birlikte Türkiye'de benzin ve motorinin litre fiyatının 40 lirayı aşabileceği belirtiliyor. Akaryakıta zam gelmesine rağmen araç kullanımında ise bir azalma olmadığı gözlemleniyor.

Ekonomi Haberleri