Benzin ve motorin fiyatlarında yeni gelişme! 3 lira 70 kuruş zam geliyor

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını yakından takip eden vatandaşa kötü haber verildi. Benzin ve motorine 3 lira 70 kuruş zam yolda.

Türkiye'de akaryakıta gelen zam tüm ülkeyi etkiliyor. Başta market fiyatları olmak üzere tüm ürün kalemlerine akaryakıttan dolayı zam geliyor. En basitinden beyaz eşya servisleri bile akaryakıt fiyatlarını gerekçe göstererek tamirata geleceklerinde belli bir miktar ücret istiyor.

Benzin ve motorinde 21 Haziran için beklenen ancak ertelenen zamda miktarlar düşüktü. Benzinde 1 lira 64 kuruş, motorinde 1 lira 63 kuruş artış olacaktı. Söz konusu zam pazartesiye ertelendi diye milyonlarca vatandaş sevindi. Bu sevinç ise kısa sürdü. Çünkü benzin ve motorine gelecek zammın miktarında ciddi artış yaşandı.

Sektör kaynaklarının aktardığına göre, 24 Haziran Pazartesi gecesi litre fiyatı benzinde 2 lira 1 kuruş, motorinde 1 lira 69 kuruş artacak. Yani toplamda 3 lira 70 kuruş artış yansıtılacak. Bahsi geçen bu zammın ardından Ankara'da benzinin litre 43,29 TL'ye, Konya'da 43,98 TL'ye yükselecek. Ankara'da motorinin litre fiyatı 43,37 TL'ye, Konya'da 44,08 TL'ye yükselecek.

Ekonomi Haberleri