Benzin ve motorin fiyatlarında tarihte ilk kez bu yaşanacak!

Benzin ve motorin fiyatlarında Türkiye tarihinde ilk kez bu hadise yaşanacak.

Akaryakıt fiyatlarında Türkiye tarihinde bir ilk yaşanacak. Son 24 saatte benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan gelişme herkesi şaşırttı. Türkiye'de vatandaş akaryakıt fiyatlarını dört gözle takip ediyor çünkü alım gücü düşük. Eskiden otomobile gezmek için binenler şimdilerde ihtiyaç durumunda bile binip binmemek noktasında tereddütte kalıyor.

FİYAT FARKI VATANDAŞIN KAFASINI KARIŞTIRDI

Çünkü fiyatlar ciddi oranda arttı. Otomobili nadiren kullanan bir vatandaş bile ayda en az 1000 lira yakıt parası ödemek durumunda kalıyor. Son günlerde benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan gelişme ise vatandaşın kafasını karıştırdı.

Geçtiğimiz gün benzinin litre fiyatına indirim uygulanmıştı. Bahsi geçen indirimin miktarı litre başına 2 lira 7 kuruş olarak yansıtılmıştı. Motorine ise herhangi bir indirim uygulanmamıştı.

BENZİNE VAR MOTORİNE YOK

Son 24 saatte benzine bir indirim kararı daha geldi. Edinilen bilgiye göre bugün geceden itibaren pompaya yansıyacak yeni indirimin miktarı 1 lira 17 kuruş olarak belirlendi. Motorinin litre fiyatına ise yine bin indirim beklenmediği ifade edildi. Bu gece benzine gelen indirimle birlikte benzinin litre fiyatının 34 liraya gerilemesi bekleniyor.

AKARYAKIT FİYATLARINDA TARİHİ GELİŞME

Motorinin litre fiyatı ise indirim gelmediği için 41 liradan satılıyor. Yani benzin ve motorin arasındaki fiyatı farkı 7 liraya yükselmiş oldu. Böylesine büyük bir fark ise Türkiye tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri