Benzin ve motorin fiyatlarında bu zam bir ilk olacak

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarında yaşanacak olan ilk tarihe geçecek.

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları gündemdeki yerini koruyor. Vatandaş arasında sürekli konuşulan benzin ve motorin fiyatlarına zamlar durmak bilmiyor. Sürekli zam gelmesi vatandaşı da tedirgin ediyor.

Zam gelmeden önce depoyu fulleyen vatandaş ufak tasarruflar yaparak günü kurtarmaya çalışıyor. Piyasadaki durum ise çok farklı. Türkiye'de benzin ve motorine zam geliyor ama yurt dışında fiyatlar düşüyor. Çünkü petrolün varil fiyatı küresel ölçekte ucuzluyor.

Türkiye'de petrol fiyatı düşse bile dolardaki yükselişten dolayı benzin ve motorine zam gelecek. Bu zum da dünya genelinde bir ilk olacak. Bayramdan sonra benzin ve motorine beklenen zam ise vatandaşın tepkisi çekiyor.

Söz konusu zammın benzinde litre başına 3 liraya yakın bir miktar olarak uygulanacağı konuşuluyor. Motorinde ise henüz net bir zam bilgisi paylaşılmadı.Edinilen bilgiye göre motorine de önümüzdeki günlerde 2-3 lira civarında bir zam gelecek.

Zamlı akaryakıt fiyatlarını vatandaş beğenmiyor. Koşullar bu şekilde devam ederse yakın zamanda Türkiye'de benzin ve motorinin litre fiyatı 35 liraya dayanacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (79)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri