Benzin ve motorin fiyatlarında aylar sonra bir ilk yaşanacak

Akaryakıtın ekonomiye etkisi düşünüldüğünde fiyat değişimlerinin önemi daha iyi anlaşılıyor. Motorin fiyatlarında aylar sonra bir ilk yaşanacağı için milyonlarca insan heyecanlı.

Türkiye ekonomisinde akaryakıt fiyatlarının piyasalara etkisi çok yüksek. Benzin ve motorin zamlarıyla özel sektör ve kamunun maliyetleri katlanarak artıyor. Bu durumda sıkıntıyı çeken ise yine vatandaş oluyor. A'dan z'ye sürekli zam gelen market ürünlerine yetişmek mümkün olmuyor.

Nakliye maliyetlerindeki artışı gerekçe gösteren esnaf patatesten içme suyuna kadar her şeye defalarca zam yapıyor. Vatandaş ise bu durumdan bıktı. Son 3 ayda benzin ve motorinin fiyatı tam ikiye katlandı. Mayıs ayında 19-20 lira seviyelerinde olan motorinin litre fiyatı şuan 40 liraya dayanmış durumda.

En uz yakıt tüketen araç bile günümüz Türkiye'sinde lüks olmuş durumda. Sadece temel ihtiyaçları için otomobilini kullanan bir vatandaş bile ayda 1000 liradan fazla yakıt parası öder hale geldi. Buna bir de sanayideki maliyet artışı eklenince otomobil sahibi olmanın ne kadar lüks olduğu anlaşılıyor.

Periyodik bakım için sanayiye otomobilini götüren bir vatandaş en az 3 bin lira ödeme yapmak zorunda kalıyor. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ve sigorta giderleri de dahil edilecek olursa vatandaşa otomobil masrafı büyük bir külfet demek.

3 aydır motorin fiyatlarına gelen dev zamların ne zaman sona ereceği merak konusuydu. Aylar sonra akaryakıt fiyatlarında bir ilk yaşanacak. Edinilen bilgiye göre motorine indirim kesinleşti.

Bugün gece 12'den itibaren motorinin litre fiyatına 1 lira 50 kuruş indirim gelecek. Söz konusu indirimle motorinin litre fiyatı 40 lira sınırından uzaklaşmış olacak. Akaryakıta gelecek indirimi duyan vatandaşlar ise bu duruma inanmıyor.

Sürekli zam gelirken bir andan indirimin gelmesi vatandaşı şaşırttı. Benzinin litre fiyatına da önümüzdeki günlerde indirim gelebileceği belirtiliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri