Benzin ve motorin fiyatları için kritik tarih verildi! Litre fiyatı şaşırtacak

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip eden vatandaşlara son dakika haberi. Edinilen bilgiye göre bu tarihte bir değişiklik söz konusu.

Küresel ekonomilerde yaşanan sıkıntıların en çok hissedildiği Türkiye'de hayat pahalılığı zirveyi görmüş durumda. Vatandaş son aylarda enflasyonun hızına yetişemez hale geldi. Öyle ki marketlerde gece gündüz etiket değişikliği mesaisi devam ediyor. Düzenli olarak aynı markanın bir ürününü satın alan vatandaş, her seferinde daha fazla para ödemek zorunda kalıyor.

Marketlerde haftada en az 200 ürünün fiyatına zam yapıyor. Milyonlarca insan ise bu durumdan bezmiş durumda. Zamların kaynağını merak eden vatandaşlar için ekonomi uzmanları özel bir açıklama yaptı. Uzman isim yaptığı açıklamada zamların ana kaynağının benzin ve motorin fiyatları olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamaya gire motorine gelen her zam nakliye maliyetini artırdığı için marketteki ürünlere de zam geliyor. Son 3 ayda akaryakıtın litresi 2 kat daha zamlanınca olan oldu. Özellikle meyve ve sebze motorin fiyatı kaynaklı defalarca zamlandı. Son olarak benzin ve motorinin litre fiyatıyla ilgili kritik tarih verildi.

Geçtiğimiz gün motorine 1 lira 50 kuruş indirim gelmişti. Bu durumu vatandaş memnuniyetle karşıladı. Ancak sevinç uzun sürmedi. Motorine yine zam haberi geldi. Uzman isim motorinin litre fiyatın 1 lira zam yapılacağını belirtti. Zam için ise pazartesiyi salıya bağlayan geceye işaret etti. Bunu duyan vatandaş litre fiyatına çok şaşırdı. Birkaç gün önce gelen indirimin ardından şimdi niye zam kararı alındığı milyonlarca insan merak ediyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri