Benzin ve motorin fiyatını 12 liraya düşürecek gelişme

Benzin ve motorin fiyatlarının yüksekliği gündemdeyken litre fiyatının 12 liraya düşebileceği konuşulmaya başladı.

Türkiye ekonomisinde geniş yer bulan benzin ve motorin fiyatlarında bir gelişme daha yaşandı. Türkiye'de benzin ve motorin giderleri vatandaşın bütçesini olumsuz etkiliyor. Son zamlarla benzin fiyatının motorini bile geçmesi vatandaş tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

BİR DEPO YAKIT 1100 LİRA

50 litre hacmi olan bir otomobilin yakıt deposu benzinde 1150 liraya, motorinde ise 1100 liraya doluyor. Durum böyle olunca vatandaş indirim haberlerini takip ediyor. Son olarak benzin ve motorinin 12 liraya düşebileceği dile getirildi.

YENİ GELİŞMELER YAŞANABİLİR

Yaşanan bu gelişme kapsamında detaylı açıklamaları yabancı uzmanlar yaptı. Dünya piyasasında yaşanan banka iflaslarıyla petrol fiyatlarının çalkalanma sürecine girdiğini belirten ekonomi uzmanı bunun yeni gelişmelere gebe olabileceğini belirtti.

BAYRAMDAN ÖNCE ZAM VAR MI?

Son haftalarda dünya piyasasında petrolün varil fiyatı yükseliş eğilimine girse de bunun aniden tersine dönebileceği belirtiliyor. Şuanda Brent Petrol'ün varil fiyatı 86 dolardan işlem görüyor. Yeni bir gelişme olmaması durumunda bayramdan önce de akaryakıta zam beklenmiyor.

BU YAŞANIRSA BENZİN VE MOTORİN 12 LİRAYA DÜŞER

Küresel piyasalarla ilgili tahmin yapan ekonomi uzmanı ise petrolün varil fiyatının uzun vadede 40 dolara kadar düşebileceğini belirtti. Söz konusu gelişmenin yaşanması durumunda Türkiye'de benzin ve motorinin litre fiyatı 12 liraya kadar gerileyecek. Bu durumda benzinli ve 50 litre yakıt deposu olan bir otomobili fullemek sadece 600 liraya mal olacak.

Ekonomi Haberleri