Benzin ve motorin fiyatı dibi görecek! Yeni keşif için 9 milyon yatırım

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarını düşürmek için yeni hamleler yapılıyor. Son olarak petrol keşfi için 9 milyon lira yatırım yapılacağı duyuruldu.

Türkiye'de son yıllarda akaryakıt ürün grubuna defalarca zam geldi. Benzin ve motorinin litre fiyatına gelen zamlar vatandaşın bütçesini olumsuz etkiliyor. Son 6 ayda yüzde 100'e yakın gelen zamlardan sonra motorin 40 lira, benzin ise 37 liraya dayandı.

Ortalama bir otomobilin yakıt deposunun 50 litre olduğunu baz alacak olursak bir depo yakıt maliyeti 2000 lirayı buluyor. Vatandaş yakıtın bu kadar pahalı olmasına tepki gösteriyor. Öte yandan devletin petrol arama çalışmaları ise son hız devam ediyor.

Yeniakit.com.tr'de yer alan habere göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Siirt'te bir sondaj kuyusu açarak petrol arama çalışması başlatıyor. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Siirt ili, merkez ilçesinde Yerlibahçe köyü sınırları içinde AR/TPO/K/M47-b3 ruhsat numaralı sahada, Kalender-1 tespit kuyusunda petrol aranacak. Gerçekleştirilecek olan projenin bedelinin 9 milyon lira olması bekleniyor.

Döner sondaj tekniği kullanılacak sondaj çalışması çerçevesinde üretim değil, sadece tespit yapılacağı belirtilirken, ham petrolün rezerv ve kalitesine göre üretim kuyusu açılıp açılmayacağının kararlaştırılacağı bildirildi.

Bu çalışmalarla birlikte petrol keşiflerini artacağı söyleniyor. Petrol kuyusu arttıkça Türkiye genelinde hem benzin hem motorine indirimlerin uygulanabileceği aktarılıyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri