Benzin, motorin ve LPG'ye 5 lira zam! Bu tarihe dikkat

Türkiye'de cari açıktan dolayı benzin ve motorine ek vergi getirilmişti. Söz konusu vergi işe yaramadı. Bütçede hala açık olduğu için benzin, motorin ve LPG'ye 5 lira zam iddiası ortaya atıldı.

Akaryakıt fiyatlarındaki değişimleri en çok otomobil sahipleri takip ediyor. Günlük ihtiyaçları için otomobil kullanan milyonlarca insanın yaşadığı Türkiye'de akaryakıt zamları vatandaşı canından bezdirdi. Seçimden önce 20 lira seviyelerinde olan benzin ve motorinin litre fiyatı 3 ay gibi kısa bir sürede 40 liraya dayandı. En yüksek fiyat artışı ise 5 liralık ek vergi kararı ile geldi.

BÜTÇE AÇIĞINI KAPATMAK İÇİN YENİ VERGİLER YOLDA

Bütçe açığını kapatmak maksadıyla alınan karar da işe yaramadı. Yapılan açıklamalara göre Türkiye'de hala ciddi bir bütçe açığı var. Bu bütçe açığını kapatmanın en kolay yolunun ise vergi artışları olduğu belirtiliyor. Vatandaş ek MTV gibi ek akaryakıt vergilerine kızsa da bu kararların alınmaya devam edeceği söyleniyor.

TEMMUZ AYINDAKİ EK VERGİ TEPKİLERE NEDEN OLDU

Akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışı Temmuz ayının ortasında yürürlüğe girmişti. Bu artışla birlikte, 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 7,52 liraya, 98 oktan kurşunsuz benzininde ise litre başına 7,99 liraya çıkmıştı. Motorin ve LPG otogaz gibi ürünlerde de ÖTV artışı gerçekleştirilmişti.

BENZİN, MOTORİN VE LPG'YE 5 LİRA EK ZAM

Bütçe açığı kapanmadığı için akaryakıta bir ek verginin daha geleceği konuşuluyor. İddialara göre bu kez benzin, motorin ve LPG'ye 5 lira ek vergi zammı gelecek. Söz konusu zamla birlikte benzin ve motorinin litre fiyatı 45 liraya, LPG'nin fiyatı ise 22 liraya yükselecek. Vatandaş bu vergi uygulamasından vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyor.

Ekonomi Haberleri