Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında bir ilk yaşanacak

Türkiye ve dünya piyasasında akaryakıt fiyatları sürekli değişkenlik gösterirken bayramdan önce benzin, motorin ve lpg fiyatlarında bir ilk yaşanacak.

Türkiye ve dünya piyasasında akaryakıt fiyatları birkaç yıldır sürekli değişkenlik gösteriyor. Petrolün varil fiyatı küresel gelişmelere bağlı olarak yükseliyor ya da düşüyor. Durum böyle olunca benzin, motorin ve lpg fiyatları da sürekli değişkenlik gösteriyor. Vatandaş ise akaryakıt fiyatlarının sürekli değişmesinden şikayetçi.

Durağan bir ekonomi ile akaryakıt fiyatlarının da sık değişkenlik göstermeyeceği düşünülüyor. Türkiye'de seçimden sonra doların fırlamasıyla akaryakıta da zam gelmeye başladı. Öyle ki 20 lira seviyelerinde seyreden benzin ve motorin bir anda 25 liraya dayandı.

Kurban Bayramı'na iki gün kala vatandaş akaryakıta zam gelecek mi merak ediyor. Dolar bugün tarihi rekor kırarak 26 lirayı gördü. Bu da akaryakıt fiyatlarına zam anlamına geliyor. Bir değişiklik olmazsa bu geceden itibaren geçerli olmak üzere zam uygulanacak. Yapılacak zam ise bir ilk olarak tarihe geçecek.

Bayram öncesi benzin ve motorine zam yapılmazken lpg'ye zam yapılması bir ilk olacak. Lpg'li araç kullanan milyonlarca vatandaş ise bu duruma tepkili. Bahsi geçen zammın 66 kuruş olarak yansıtılacağı ve bu geceden itibaren geçerli olacağı açıklandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri