Benli: Akp, Darbeciler Gibi Zenci Muamelesi Yapıyor

Türk Eğitim Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, AK Parti’nin yaptıklarının 12 Eylül darbe dönemini aratmadığını ifade ederek, “1980’de 1402’likler vardı, şimdi de 6528’likler var. Darbeciler döneminde bazılarına nasıl...

Türk Eğitim Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, AK Parti’nin yaptıklarının 12 Eylül darbe dönemini aratmadığını ifade ederek, “1980’de 1402’likler vardı, şimdi de 6528’likler var. Darbeciler döneminde bazılarına nasıl zenci muamelesi yapıldıysa, bugün de AKP kendinden olmayana zenci muamelesi yapıyor. Bunu şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Eğitim çalışanlarının eylemleri sürüyor. Kayseri’de 189 okul müdürünün, müdürlük görevinden alınmasının ardından alanlara inen eğitimciler, adliye sarayına giderek adalet aradı. Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, amaçlarının sadece adalet olduğunu vurgulayarak, tetikçilikle suçladıkları ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerinin yanı sıra olaylara seyirci kalan il milli eğitim müdürü hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Milli Eğitim Temel Kanunu’nda yapılan değişikliğin ardından, 4 yıl süresince aynı görevde bulunan okul müdürlerinin görevlerinden alınarak, yeniden değerlendirmeye tabi tutulmasının ardından Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Aktif Eğitimciler Sendikası’nın başlattığı eylemler devam ediyor. Önce Milli Eğitim Müdürlüğü’ne siyah çelenk bırakan, ardından Kayseri Valiliği önünde oturma eylemi yapan eğitimciler, cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde bir araya gelen eğitimciler adına basın açıklamasını Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli yaptı. Türk Eğitim Sen olarak Türkiye genelinde valiliklere idari suç duyurusunda bulunduklarını belirten Benli, ayrıca ilgililer hakkında da cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunduklarını vurguladı. Kendilerini yalnız bırakmayan Eğitim Sen ve Aktif Eğitimciler Sendikası’na teşekkür eden Benli, açıklamasında AKP hükümetine yüklendi. Benli, “Adınızda adalet olması yetmiyor. Biz sözde değil özde adalet istiyoruz. Her alanda adalet istiyoruz. Bugün adaleti katledenler unutmasınlar ki yarın bu adalet onlara da lazım olacak. Devletin çivisinin çıkmadığı kurum kalmadı.” diye konuştu.

"TÜRKİYE 12 EYLÜL DARBE DÖNEMİNİ YAŞIYOR"

Türkiye’nin, 12 Eylül 1980 darbesini andıran günler yaşadığını ifade eden Benli, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da zulmetmeye devam ettiğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın mağdur etme bakanlığına, milli eğitim müdürlüklerinin mağdur etme müdürlüklerine döndüğünü ifade eden Benli, “1980’de 1402’likler vardı, şimdi de 6528’likler var. Darbeciler döneminde bazılarına nasıl zenci muamelesi yapıldıysa, bugün de AKP kendinden olmayana zenci muamelesi yapıyor. Bunu şiddetle kınıyoruz. Biz haksızlık karşısında susmayacağız. ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ diyen yüce Peygamberin (sas) ümmeti olmaktan şeref duyuyoruz. Zulüm edenler de unutmasınlar ki zulümlerinin bedelini ödeyeceklerdir.” şeklinde konuştu.

"TEPKİMİZ, YENİDEN PUANLAMA YAPILMASINA DEĞİL ADALETSİZ YAPILAN PUANLAMAYA"

Tepkilerinin, yeniden puanlama yapılmasına değil, puanlamada adaletsizlik yapılmasına olduğunu vurgulayan Benli, şöyle devam etti: “İlçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri tetikçilik yaptı. Hak gaspında bulundu. Bu nedenle ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ülkemizde adaletin olduğunu düşünüyor, buna inanmak istiyoruz. Biz demokrasi istiyoruz. İleri demokrasi değil. Lanet olsun böyle ileri demokrasiye. Arkadaşlarımızın geleceği bir ilçe müdürü ile iki şube müdürünün iki dudağı arasına bırakılıyor. Adam gibi puan verseler o da tamam. Ayrıca, bütün bu yaşananları balkondan seyreden milli eğitim müdürü hakkında da suç duyurusunda bulunacağız; yalaka bir sendikanın emir erliğini yapmıştır.” Benli ve beraberindekiler basın açıklamasının ardından şikayet dilekçesini Cumhuriyet Savcılığı’na teslim etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri