'Beni bile çıldırttılar!'

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan, dün Mecliste yaşanan yumruklu kavgayla ilgili İnternethaber'e konuştu: "Beni bile çileden çıkardılar!"

Dün gece yarısı AKP ile MHP milletvekilleri arasında yaşanan kavganın ardından İnternethaber'e konuşan sinan Oğan, "AKP'lilerin ağır sözleri karşısında sakin durmak imkansız hale geldi" dedi.

İşte sinan Oğan'ın Meclisten geçen Büyükşehir yasa tasarısı ve yaşanan kavgaya ilişkin sözleri.

ÇİLEDEN ÇIKARDILAR

"Öncelikle şunu ifade etmeliyim, Keşke TBMM'de bu görüntüler olmasaydı. Ben, en zor meselelerin bile konuşularak çözülmesi gerektiği kanaatinde olan birisiyim. En netametli konularda bile belli bir konuşma çerçevesinde geçmesi gerektiğine inanıyorum. En sıkıntılı konularda bile belli bir sakinlikte konuşan birisi olarak AKP'liler bizi çileden çıkardığını belirtmek isterim. AKP'lilerin hakaretleri, başına buyruk hareketleri, meclisteki kural tanımazlıkları bizi MHP olarak bu noktaya getirdi.

Getirilen yasa, sıkıntılı bir yasa, MHP olarak bu yasanın Türkiye'yi bölecek bir yasa olduğunu düşünüyoruz, bu yasa Büyükşehir yasası değil, büyğz zehir yasasıdır. Bu tasarının mecliste yasalaşmamaı için iç tüzüğün bize verdiği bütün imkanları kullanmaya çalıştık. Bu yasanın sıkıntılarını milletimize anlatmaya çalıştık, biz bunları anlattıkça, muhalefet görevimizi yerine getirmeye çalıştıkça AKP'lilerin sayısal üstünlüklerini vurgulamaları, sürekli sataşmaları, sürekli kürsüde konuşanlara laf atmaları sıkıntı yaratıyor. İki gün önce meslis kürsüsünde konuşan bir vekilimize, "şerefsiz, hayvan", "dandini dandini dastana, danalar girdi bostana" gibi ağır ifadeler kullandılar, iç tüzüğe göre bu ifadeler, meclisten en az üç oturum uzaklaştırmayı gerektiriken, ki meclis başkan vekili de bu konuda uyarıda bulunduğu ve bu keli,melri kullanan AKP'lileri özür dilemeye davet ettiği halde, kürsüye çıkıp özür dilemek yerine, "iyi yaptık, daha fazlasını da söylüyoruz" demeleri ve AKP'lilerin hiç ceza almamaları ve en son benim meclis kürsüsünde konuşmam esnasında AKP'nin kadrolu küfürcüsü Muhittin Aksak'ın ağza alınmayacak ifadeleri benim gibi sakin bir adamı bile çıldırttı."

GÜNDEMDEKİ SIKINTILARA GELİNCE MECLİSTE AKP YOK

"Günlerdir, gece gündüz stres içinde çalışıyoruz. AKP'lilere "Bugün şehitlerimiz var, bugün meclisi tatil edelim yarın kaldığımız yerden devam edelim"  diyoruz. Kabul etmiyorlar.

Ben kürsüye çıkdığımda, "Bu yasa tasarısını meclisten geçirmek için can siparane çalışıyorsunuz ama söz konusu, şehit yakınlarının durumunun iyileştirilmesi, gazielerin durumunun iyileştirilmesi, atanamayan öğretmenlerin sıkıntıları, polis sendikası gibi gündemde olan konular olunca mecliste yoksunuz" dedim. "Bunun üzerine yine küfür, yine hakaret gelince, insan gerisini hatırlayamıyor."

GÖVDEMİZİ SİPER ETTİK

Meclisten geçen yasayla ilgili açıklamalarda bulunan Oğan, bu yasanın uygulanmaması için elimizden geleni yapacağız dedi.

"Mehmet Akif Ersoy'un çok güzel bir mısrası var. Diyor ki; Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın." Biz mecliste gövdemizi siper ettik, bu yasa geçmesin diye ama geçti. Bundan sonra, ilk yerel seçimlerde milletimize bunu anlatacağız, biz mecliste savunmamızı yaptık, aynı savunmayı milletimizin de sandıkta yapmasını isteyeceğiz. Bu yasanın uygulanabilir hale gelmemesi için mücadele vereceğiz. Bunun için de milletimizin desteğine ihtiyacımız var.

"Bu yasa, Musul'da verilen sözleri yerine getiren, Türkiye'yi bölünmeye götürecek bir yasadır. Bu yasa fedarasyon ve yerel parlementoları kuracak bir yasadır. Bu yasanın tek sıkıntısı Türkiye'yi bölecek olması değildir, bu yasa aynı zamanda 16 bin köyü kapatıyor, ve insanlara çok ciddi miktarda ek vergi yükleri getiriyor. Milletin belini de kıracak bir yasadır aynı zamanda. Türk tarihi ile özdeşleşmiş beldeler kapanıyor, bu yasayla bir çok köy, mahalle ve sokak ismi değişecek, örneğin Diyarbakır Belediyesi bir karar alıp bir caddeye Abdullah Öcalan ismi verebilir.  Bu yasanın verdiği yetkiyle bir süre sonra Diyarbakır'da resmi dilin Kürtçe ilan edilebileceği, Van'da, MArdin'de bunun çok daha ötesine gidebilecek, kendi savunma güçlerini oluşturacak. Birçok sıkıntısı var bu yasanın. Meclise sunulan Başkanlık sitemi ile bu yasayı paralel düşündüğünüzde Türkiye'yi federal sisteme götüren bir yasa bu. Buna Türk milletinin karşı çıkması lazım."
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri