Bengal kaplanının ikizi oldu

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde bulunan Bengal kaplanı ''Teacher'', ikiz dünyaya getirdi.
Karatay Belediyesi Hayvan Bahçesi Müdürü Mehmet Ali Can yaptığı açıklamada, Bengal kaplanının Hindistan'ın Bengal bölgesinde yaşayan bir ırk olduğunu söyledi.

Konya'nın tek hayvanat bahçesi olan bu tesise 6 yıl önce bir erkek ve bir dişi Bengal kaplanı getirttiklerini ifade eden Can, yaşları küçük olan bu 2 kaplanı, olgunlaşma dönemlerini tamamlamalarının ardından 2 yıl önce aynı kafese koyduklarını belirtti.
Can, bu süre içinde ''Teacher'' ismi verdikleri kaplanın gebe kaldığını ifade ederek, ''Geçen hafta pazar günü yavruladı. Genç anne Teacher'ın bu ilk anneliği. Böyle nadir bir türün ikiz yavrulaması önemli. Dünyada çok az olan Bengal kaplanı neslini artırmış olduk'' dedi.
Henüz isim vermedikleri yavru kaplanların şuan 8 günlük olduklarını, sağlıklarının gayet yerinde olduğunu bildiren Can, ''Şuan yavrular kafesin kapalı olan iç bölümünde, henüz Teacher yavrularını dışarı çıkarmadığı için hayvanat bahçesini gezenler tarafından görülemiyor. Bir kaç hafta içinde her 2 yavrunun da anneleri gibi bahçeye çıkacağını tahmin ediyoruz'' dedi. Can, biri dişi diğeri erkek 2 yavru Bengal kaplanı ve annesini görmek isteyenlerin hayvanat bahçesine yoğun ilgisini beklediklerini sözlerine ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri