Bendeyar filmi 14 Ekimde sinemalarda

Gözyaşı Film tarafından çekilen sezonun ilginç filmi Bendeyar, 14 Ekimde sinemalarda gösterime giriyor
Gözyaşı Film tarafından üç ayda çekilen ve yönetmenliğini Amerikalı Joel Leang’ın yaptığı Bendeyar, 14 Ekim’de Türkiye’de tüm sinemalarda, 20 Ekim’de de Avrupa’da gösterime giriyor. Bendeyar’ın galasının 9 Ekim’de yapılacağını belirten filmin yapımcısı Haşim Akten, filmle ilgili “Amerikalılar çektikleri filmlerle bütün Müslümanlar’ı incittiler. Bu film benim onlara cevabımdır” dedi.
Filmin sloganını “İnanıyorsan En Güçlü Sensin” olarak belirlediklerini ve Gözyaşı’nın çeyrek asırlık birikimi ile gerçekleştirilen Bendeyar filmi hakkında önemli açıklamalar yapan Haşim Akten, “Sinema filmi çekmek için bize büyük bir tecrübe kazandıran bu ilk filmimizden sonra göstereceğiniz destekle ikincisi, üçüncüsü gelecek inşaallah. Hedefimiz İslam dünyasının Çağrı ve Ömer Muhtar filminden sonraki üçüncü filmini çekebilmek” şeklinde konuştu. Akten, filmle ilgili olarak da şunları söyledi: “Gözyaşı’ndan beklemediğiniz bir film ile karşılaşacaksınız. Hedefimiz gençlerimizdir. İnşaallah anne ve babalar onların evlatları için çektiğimiz bu film için mutlu olurlar. İnşaallah gençlerimiz severler ve verdiğimiz mesajı alırlar, hayatlarına uygularlar.” Sezonun en ilginç ve en iddialı filmi olan Bendeyar; bütün Türkiye sinemalarında olduğu gibi Konya’da da Kule Site’de (2. Haftası Ereğli), Konya Kipa’da ve Alâeddin Keykubat Kampüsündeki sinemalarda 14 Ekim'de gösterime giriyor. Bendeyar 20 Ekim’de ise Avrupa’da Almanya, Belçika, Hollanda, İsviçre, Fransa, İngiltere, Avusturya ve Danimarka’da 33 şehirde 48 sinemada gösterime giriyor.
FİLMİN KONUSUNU
Devlet adına operasyonlara katılan Afşin Bey son aldığı görevde ABD ile karşı karşıya gelir. Hakkında çıkarılan iftiralar sonucunda tutuklanır ve hapse atılır. Bu sırada eşi ABD’li ajanlar tarafından öldürülür. Afşin Bey intikam ateşiyle yanarken hapiste Akçakoca ile tanışır. Akçakoca farklı güçlere sahip ilim irfan sahibi bir insandır. ABD ile savaş, değişime uğrayan Afşin Bey’in Bendeyar olması ile farklı bir boyut kazanır. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri