Bencil Fofana

Atiker Konyaspor’un Fildişi Sahilli oyuncusu Morkye Fofana Marsilya maçındaki bencil futbol büyük tepki çekti.

Maç boyunca bunu sürekli yapan Fildişili oyuncunun bencilliğinin kasıtlı olduğu hissedilirken akıllara Fofana neyin mesajını vermek istiyor? Sorusunu getirdi.

Atiker Konyaspor’un son haftalarda adı sıkça gündeme gelen Fildişi Sahilli oyuncusu Morkye Fofana Marsilya maçındaki bencil futbol büyük tepki çekti. Geçtiğimiz sezonun sonuna doğru takıma uyum sağlayan Morkye Fofana Mustafa Reşit Akçay’ın takımın başına gelmesiyle kendisine ilk 11de sık sık yer bulmaya başladı. Kaybedilen Alanyaspor maçında kadro dışı bırakılan Ali Çamdalı ile birlikte yedek kulübesinde oturan oyuncu Marsilya maçında karşılaşmaya ilk 11’debaşladı ve 90 dakika sahada kaldı.

BENCİLLİĞİ SAÇ BAŞ YOLDURDU

Atiker Konyaspor taraftarının kendisinden çok şey beklediği Morkye Fofana sahada tam tersi işler yapıyor. Top tekniği yüksek olan oyuncu Marsilya maçında haddinden fazla topla oynayarak Konyaspor’un rakibi karşısında bir çok atağının sonuçsuz kalmasına neden oldu. Maç boyunca bunu sürekli yapan Fildişili oyuncunun bencilliği akıllara Fofana neyin mesajını vermek istiyor? Sorusunu getirdi.

PAS YAPMAK YERİNE RİSKE GİRDİ

Atiker Konyaspor UEFA Avrupa Liginde bu sezon oynadığı ilk maçta deplasmanda Marsilya’ya 1-0 yenildi. Tarihinde ikinci kez Avrupa arenasına çıkan yeşil-beyazlı ekip Marsilya karşısında vasat futbolu ile hayal kırıklığı yaşatırken son haftalarda ismi sıkça gündeme gelen Morkye Fofana’nın maç içerisinde yaptığı bencillikler takımın performansına büyük etki yaptı. Fofana birçok müsait pozisyonda topu arkadaşları ile paylaşarak atağı hızlandırmak yerine topla oynayıp hem atağı engelledi hem de top kayıpları yaşadı. Fofana 90 dakika boyunca bu hareketleri yaparken en fazla dikkat çeken bencilliği ise maçın 45. Dakikasında yaşandı.

Fofana orta sahadan getirdiği topla ceza sahası içine girdi savunma oyuncularının kalabalık olduğu alana doğru vuruş yaparak atağı sonuçsuz bıraktı. Fofana bu vuruşu yaparken sağ tarafta takım arkadaşı bomboş ve daha müsait bir durumdaydı. Morkye Fofana arkadaşını tercih etmiş olsa belki de Konyaspor ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayacak ve maç sonucu daha farklı olacaktı. Ancak Fofana bu bencilliğini maç boyunca devam ettirdi ve takımın maçı kaybetmesinde büyük etkisi oldu

FERHAT TÜRKOĞLU merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri