Belsa’nın Katlarında Deprem Fotoğrafları

Deprem Haftası nedeniyle İzmit Belediyesi’nin ana binası Belsa’da depremle ilgili fotoğraflar sergileniyor.Depreme duyarlılığı arttırmayı amaçlayan fotoğrafların Belsa’nın bütün katlarında yer aldığın...

Deprem Haftası nedeniyle İzmit Belediyesi’nin ana binası Belsa’da depremle ilgili fotoğraflar sergileniyor.

Depreme duyarlılığı arttırmayı amaçlayan fotoğrafların Belsa’nın bütün katlarında yer aldığını söyleyen yetkililer, “Bilindiği gibi ülkemizin yüzde 96’sı deprem bölgesinde yer almaktadır. İlimiz de birinci derece deprem kuşağında bulunuyor. 17 Ağustos 1999 da yaşanan deprem ile bölgemizde 940 adet bina ağır hasarlı, 1376 adet bina orta hasarlı, 4693 adet bina da az hasarlı hale gelmişti. Deprem sonrası yapılan çalıştaylar, konferanslar, araştırmalar, başımıza gelen bu felaketin zararlarının iki ayağı olduğunu bize göstermişti. Birincisi kalitesiz yapılar, diğeri ise bilinçsizlik” dediler.

İzmit Belediyesi olarak her iki konuda da önemli çalışmalar yaptıklarını belirten yetkililer, “Okullarımızda 60 binden fazla öğrenciye doğal afet bilinçlendirme eğitimleri verdik. Türkiye’de ilk kez mahalle ve köyü bazında risk analizini tamamlayan bir belediyeyiz. İzmit Belediyesi olarak yapılaşmada yasalar neyi öngörüyorsa ona göre hareket ediyor bu konuda kimseye taviz vermiyoruz. Aynı duyarlılığı Yapı Denetim kuruluşları, müteahhitler ve vatandaşlarımızdan da bekliyoruz” ifade ettiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri