Belediyelerde metal fırtına

İKTİDAR partisinde Mayıs 2016’da Başbakan ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ile başlayan istifa rüzgârı dinmiyor.

İKTİDAR partisinde Mayıs 2016’da Başbakan ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ile başlayan istifa rüzgârı dinmiyor. 15 Temmuz ’dan sonra kamuya sıçrayan tasfiyeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ’ın partinin başına geçmesinden sonra il ve ilçe teşkilatlarında “metal yorgunlarının” ayıklanması şeklinde sürdü. Şimdiki fırtına ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ardından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in istifasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e sıçradı. “Gökçek’in de istifası istendi mi?” şeklindeki soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Şu an yok, ama olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez” çıkışından sonra Ankara’da adeta Melih Gökçek depremi yaşandı.

GÖKÇEK GİDECEK, OSMAN MI GELECEK?

Melih Gökçek’in şimdilik direndiği, ancak “2019’da aday olmaması karşılığında dokunulmayacağı” veya oğluna Ankara’da bir başkan adaylığı verilmesi gibi pazarlıkların yapıldığı kulislerde konuşulurken, İran dönüşü muhtemel bir istifanın da sürpriz olmayacağı gelen bilgiler arasında. Öte yandan, metal fırsatçıları da bu durumu fırsata çevirmek için önüne gelen belediye başkanını bu potaya atmak için sosyal medyayı araç olarak kullanıyor. İstifa furyasının esas olarak diğer büyükşehir belediye başkanlarından bazıları ile çok sayıda il ve ilçe ile devam edeceği tahmin ediliyor. Bunun için ise parti yönetimi, “Bir başkan bugünkü haliyle 2019’da partiye oy kazandırır mı, kaybettirir mi?” gibi çok net bir kriter için anket sistemini devreye sokmuş durumda. Buna göre, yolsuzluk, başkanların servetlerindeki aşırı artış, FETÖ ’yle ilişkiler toplumsal algı, başarı gibi kriterler açısından belediyelerin çalışmaları anketlerle halka sorarak vatandaşın nabzını ölçüyor.

İSTİFA ETMİYORUM, GÖREVDEN ALIN!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur gibi istifası istenen bazı başkanların ise, “İstifa etmiyorum. Görevden alın!” resti çektiği belirtilirken Bursa , Niğde başta olmak üzere doğuda ve batıda çok sayıda ilin potada olduğu belirtiliyor.

Millî Gazete - Ahmet Yavuz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri