Belediyeler sınıfta kaldı!

Bir ay öncesinden kışa hazır olduklarını söyleyen belediyeler sınıfta kaldı. Büyükşehir, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyesi vatandaştan büyük tepki gördü.

Vatandaş, kar yağınca belediyelerin ihmalkarlığı nedeniyle mağduriyetle boğuşmaya başladı. Konya'ya uzun süre sonra ilk kez, kar yağışı düştü. Salı günü akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, kısa süre içinde etkisini gösterdi. Karla birlikte etkili olan şiddetli rüzgar ve tipi; vatandaş ve sürücülere zor anlar yaşattı. Hissedilen hava sıcaklığı Konya'da -20'yi gördü. Konya'nın başlıca sorunları arasında yer alan trafiğe, kar yağışı sonrasında da yeterince önlem alınamadı. Yollar tuzlanmadığı için buz pistine döndü.

Sabahın erken saatlerinde trafiğe çıkan bazı araçlar, trafik kazası geçirdi. Elverişsiz hava şartları nedeniyle birçok yol trafiğe kapatıldı. Hava ve karayolu ulaşımı seferlerinde aksaklıklar yaşandı. Selçuk Üniversitesi ve bazı ilçelerde okullar tatil edildi. Vatandaş, belediyeleri göreve davet etti. Belediyelerin kış ile ilgili söylemlerinde slogandan öteye geçmesini isteyen Konyalılar, “Belediyeler ne iş yapar anlamış değiliz” dedi. Onlarca uyarı ve habere rağmen, kapalı ve ısıtma sistemli durak yapmama konusunda ısrarcı davranan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlar tarafından yine eleştirildi. Yolcular, soğukta dakikalarca tramvay ve otobüs bekledi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri