Belediyeler amatöre yatırım yapmalı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Kadıköydeki amatör spor kulüplerinin yöneticileri ve gazetecilerle bir araya geldi.

Türkiye’de spor yönetiminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini, çok sayıda aktörün olduğu spor yönetiminde bugüne kadar daha verimli ve etkin bir çalışma modeli gerçekleştirilmediğini dile getiren Başesgioğlu, özerkliğin önemli olduğunu, ancak Türkiye’de kamunun bir süre daha spor yönetimi içinde bulunmasında fayda olduğunu ifade etti.

Her ilçede, gençleri buluşturacak, spora yönlendirecek ilçe spor teşkilatlarının kurulması düşüncesi olduğunu anlatan Başesgioğlu, şöyle konuştu: “Çok aktörün olduğu bir spor yönetiminde daha verimli, daha etkin bir çalışma modeli bugüne kadar maalesef gerçekleşmedi. Benim düşüncem, sporda özerklik önemli, mutlaka özerk federasyonlarımız olacak, ama kamunun belki belli bir süre daha spor yönetimi içinde bulunmasında fayda var. Bazı görüşler var; artık kamu spordan elini ayağını çeksin diye, ‘Bu sadece sosyalist ülkelerde kaldı’ diyorlar, ama bizim şartlarımız, bizim toplumsal yapımız kamuya her zaman dayanmıştır. Neticede, bu işin finansmanını devlet yapıyor, kamu sağlıyor. Ben o yapıyı daha da derinleştirmek istiyorum. Türkiye’de müstakil bir gençlik ve spor bakanlığı kurulmasını şuradan bu tarafa dillendiriyorum. Bunun Türk gençliğine ve sporuna önemli açılımlar getireceğini düşünüyorum. Türkiye’nin her ilçesinde gençleri buluşturacak, yönlendirecek bir ilçe spor teşkilatının kurulmasında fayda var diye düşünüyorum.”
Yerel yönetimlere verilen önem gereği belediyelerin önemli gelirlere sahip olduğunu kaydeden Başesgioğlu, “Eğer bu imkanlar spora büyük ölçüde kanalize edilebilirse, çok faydalı olacağı kanaatindeyim. Belediyelerin profesyonel kulüplerinin olup olmaması çok tartışılıyor. Ben de ‘olmasın’ diyenlerdenim. Belediyelerimizin daha çok amatör branşlara yatırım yapmalarını, kaynaklarını bu alanda kullanmalarını Türk sporu için gerçekten önemli buluyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde bunu büyükşehir belediye başkanlarımızla da konuşarak, bu anlamda bir anlayış birliğine varmak için gayret edeceğiz” dedi. 
Başesgioğlu, toplantının sonunda, A Milli Futbol Takımı’nın, İspanya ile 2010 Dünya Kupası 5. eleme grubunda yapacağı maçlarla ilgili basın mensuplarının sorularını, “Milli takımımızın çok kritik iki maçı var. Kendilerine başarılar diliyorum. İspanya futbolu kalitesini ispat etmiş bir takım, futbolun güçlü bir ismi. Bizim takımımız da sıradan bir takım değil. Avrupa’da başarısını ve kalitesini ispat etti. Gönlümüzden geçen tabii ki puanla dönmeleri. Türkiye’deki maçı da iyi oynayıp, iki maçı da avantajlı bir şekilde kapatıp yollarına devam etmelerini diliyoruz” şeklinde yanıtladı.
Turkcell Süper Lig’deki mücadeleyle ilgili olarak da Başesgioğlu, “Zirveyi fazla takımın zorlaması güzel. Futbol zaten tatlı bir rekabet. Ne kadar çok takım bu rekabete ortak olursa, ligin kalitesi beraberinde geliyor. Sivasspor’un, Trabzonspor’un bu yarışa katılması son derece önemli. Herhalde son haftaya kadar bu çekişme devam edecek, çünkü olmadık anlarda takımlar puan kaybedip sürpriz yapıyorlar” diye görüş belirtti. Belediye Başkan Adayı Genim de Kadıköy’ün sorunlarını anlatıp, spor tesisi bakımından fakir bir ilçe olduğunu dile getirirken, projelerini hayata geçirebilmek için katılımcılardan seçimlerde destek istedi. Genim, toplantının sonunda amatör spor kulüplerinin yöneticileri ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri