Belediye ulaşımı özele devrediyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'ndan çıkan sonuca göre Konya'nın 24 ilçesinde belediyeye ait ulaşım hatları kaldırılıyor. İsmi geçen 24 ilçede artık ulaşım özel işletme araçları ile sağlanacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin tasarruf tedbirleri kapsamında çalışmaları devam ediyor. 24 ilçede belediyeye ait araçlar, merkeze çekilecek ve bu ilçelerde ulaşım özel firma araçları ile sağlanacak.  Konya'nın merkez ilçelerine gönderilecek araçlarla ilave hatlar açılacak. Alınan bu karara gerekçe olarak ise Konya Büyükşehir Belediyesi'nin “ulaşımda zarar” etmesi gösterildi. Belediyenin “Özel işletmelere ait araçların bulunduğu ilçelerde   bir de bizim bulunmamız zarar, ne gereği var” düşüncesi içinde olduğu da öğrenildi. 

AYLIK 800 BİN TL ZARARDAN DÖNÜLECEK

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre 24 ilçede belediyeye ait olan ulaşım hatlarının kaldırılacağı, yine bu uygulamanın özel firmaların ulaşım sağlayacağı yerde olacağı belirtildi. Tasarruf tedbirleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir karar aldığı, özel ulaşım firmalarının denetiminin ise yine Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacağı gelen bilgiler arasında yer aldı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 24 ilçede hayata geçirilecek olan yeni uygulama ile aylık 800 bin TL zarardan kurtarılacağı da öğrenildi.

İLÇEDEKİ ARAÇLAR İLAVE HATLARDA KULLANILACAK

24 ilçede bundan önce belediyeye ait ulaşım fiyatı ne ise bundan sonra özel firmalara ait ulaşım hatlarında da belediyenin uyguladığı eski fiyatın uygulanacağı da aktarıldı. 24 ilçenin 18'inde çalışmaların tamamlandığı da söylendi.  Bu ilçelerdeki araçların ise şehir merkezine getirileceği ve araçların ilave hatlarda kullanılacağı aktarıldı.

ENGELLİLER NE OLACAK SORUSU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ilgın İlçe Başkanı Mustafa Kozan Ilgın'da da yeni ulaşım uygulamasına geçildiğini söyleyerek, uygulama ile ilgili duyduğu tereddütleri dile getirdi. Belediyenin ulaşımda zarar ettiği için böyle bir uygulamaya geçmek zorunda kaldığını aktaran Tozan, daha sonra şunları söyledi: “Belediye, halkının huzuru ve rahatı için vardır. Umarız bu uygulamadan özellikle engelli aracı olan kardeşlerimiz bir rahatsızlık yaşamaz. Belediyeye ait araçlarda engelli rampası vardı. Özel araçlarda aynı durum söz konusu değil. Vatandaş, bu konu ile ilgili çözüm istiyor. Gelen sorunları Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına ilettim. İnşallah, olumlu geri dönüşler olur.” Konya Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre ise uygulamanın çok boyutlu düşünüldüğü hiçbir vatandaşın da mağduriyet yaşamayacağı hassasiyetle belirtildi. 

PARTİ TEMSİLCİLERİ VE VATANDAŞ HABERSİZ!

Yeni ulaşım uygulaması bazı ilçelerde tam anlamı ile hayata geçirilirken bazı ilçelerde de çalışmalar devam ediyor. Belirlenen 24 ilçenin 18'inde çalışmalar sonlandırılırken, geriye kalan 6 ilçenin ise çalışmaları sürüyor. 6 ilçede de çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı öğrenildi. Çalışmaların tamamlandığı ilçelerin büyük kısmında parti temsilcilerinin ve vatandaşların ise uygulamadan habersiz oluşu dikkatlerden kaçmadı.

EMRE ÖZGÜL

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri