Belediye şerit çizdi

Bedesten Çarşısı'ndaki teşhir düzenlemesinde Büyükşehir Belediyesi geri adım attı. Belediye esnafın mallarını teşhir edebilmesi için dükkanların önüne beyaz bir şerit çizdi

Bedesten Çarşısı'ndaki teşhir düzenlemesinde Büyükşehir Belediyesi geri adım attı. Çizgi yaklaşık 50 santimetre. Çizgiyi geçenlere ise para cezası kesilecek. Esnaf çizgiden memnun. Bedesten esnafı, çizgi uygulaması ile birlikte, vatandaşlara engel olmadan ürünlerini teşhir edeceklerini söylüyor. Bedesten Çarşısı'nda bulunan özel bir giyim dükkanının sahibi Ahmet Özler, çizgi uygulamasının esnaf açısından sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

ESNAF UYGULAMADAN ŞİKAYETÇİ

Ahmet Özler, "İlk başta yapılan uygulama bizleri çok sıkıntıya sokmuştu. Çünkü ürünlerimizi teşhir edemiyorduk. Dükkana girene kadar, müşteri ne sattığımızı bilmiyordu. Benim dükkanım normalden biraz daha geniş. O yüzden ön tarafta vitrinim var. Ancak dükkanı benimki kadar geniş olmayan arkadaşlarımız var. Onlar büyük sıkıntı çekti. Satışları azaldı" diye konuştu. Müşterilerin de ilk yapılan düzenlemeden şikayetçi olduğunu belirten Özler, "Vatandaşlarımız da ilk uygulamaya koyulan düzenlemeden dolayı şikayetçi olduğunu bizlere söylüyor. Burası büyük bir alışveriş merkezi değil. Oralardaki uygulama burada yapılamaz. Buranın bir geleneği var. Dükkanı 2 metrekare olan esnaf arkadaşlarımız var. Onlar ürünleri teşhir edemezse zaten satış da yapamazlar. Ancak yapılan bir hata daha var. Geniş alanlarla, dar alanların teşhir hakkı aynı. Dar alanlardaki mallar tamamen kaldırılsın. Ancak geniş alanlardaki dükkanlar ürünlerini dışarı çıkartabilsin ki, çarşı görünümüne sahip olalım. Biz Bedesten esnafı olarak gereken tepkiyi gösterdik. Belediye de duyarlılık göstererek, tepkimizi gördü ve çizgi uygulaması yaptı" ifadelerini kullandı.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri