Belediye, esnafa 1 hafta süre tanıdı

Belediye ekipleri Nalçacı Caddesi’nde bulunan kafelerin kaldırımlardaki tentelerin yıkım kararını uygulamak için kafelerin bulunduğu alana geldi. Belediye ekipleri, kafe sahiplerinin itirazı sonucu tentelerin sökülmesi için bir hafta süre tanıdı

Nalçacı Caddesi'ndeki kafelerin tenteleri için Belediye ekipleri yıkıma geldi. Zabıta, iş makineleri ve yıkım ekipleri ile önce Bosna Hersek Mahallesi'ndeki dükkanların önüne ve üstüne eklemeler yapanları tespit etmek ve gerekli işlemleri başlatmak için mahalleye giden ve daha sonra dükkanların tentelerini indiren belediye çalışanları, dün de Nalçacı Caddesi'ndeki kafelerin tentelerini indirmek için caddede kafelerin bulunduğu alana geldi. Karara itiraz eden kafe sahipleri yıkımı engellemek için Nalçacı Caddesi’ndeki yolu kısa süre trafiğe kapattı. Olay yerine emniyet ekiplerinin gelmesi sorucu kalabalık kaldırımlara çıkarıldı ve yaklaşık yarım saat sonra yol tekrar trafiğe açıldı. Belediye yetkilileri ile yapılan görüşme sonucunda yetkililer tentelerin yıkımı için bir hafta süre verdi. Önümüzdeki hafta Pazartesi gününe kadar kafe sahipleri tarafından sökülmeyen tenteler belediye ekipleri tarafından yıkılacak.

YAPILIRKEN NEDEN İZİN VERİLDİ?

Kafe sahibi Ayhan Küçükbezirci mağduriyet yaşadığını dile getirerek, “Esnaf, büyük bir külfetin altına girerek işyerine tente taktırdı. Bazı dükkânların alım satımlarında tente olmasına rağmen belediye bu dükkânların satışına izin verdi. Madem bunlar usülsüzdü, alım satım esnasında bizi neden uyarmadılar. Bir sürü para harcayıp yatırım yaptık. Şimdi paralarımız çöpe gidecek” dedi. Bazı vatandaşlar da yıkıma destek verdi. Kaldırımdan geçerken kural ihlali yüzünden zorluk yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, "Adamın dükkanı 35 metrekare, uygunsuz bir şekilde dükkanına tente çekmiş ve dükkanı 100 metrekareye yakın yapmış. 100 metrekare kullandığı dükkana 35 metrekarenin kirasını veriyor. Bu adaletsizlik. Yayaların kullanacağı kaldırımları da işgal ediyorlar üstelik. Belediye, yıllar önce bu yıkım kararını alınca bir esnafa farklı diğer esnafa farklı davranmayacaktı. Herkese aynı kanun uygulansa, bugün bunlar yaşanmazdı" dedi.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (27)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri