Belediye başkanları lobi turunda!

İstifa korkusu yaşayan başkanlar, Ankara ve Meclis'e akın ediyor

2019 endişesi ile teşkilattan sonra “başarısız” belediye başkanları için istifa düğmesine basılması, Anadolu’daki belediye başkanlarının rotasını Meclis’te ve Genel Merkez’de lobi için Ankara ’ya çevirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın partisinin başına genel başkan olarak gelmesinden sonra teşkilat ve belediyelerde başlayan istifa furyası, Anadolu’daki belediye başkanlarını harekete geçirdi. İstanbul ve Düzce belediye başkanlarının istifa etmesiyle ciddiyete binen, Ankara Belediye Başkanı Gökçek’in görevde kalması ile duraksayan süreç, Anadolu’daki il ve ilçe başkanlarının kaygılarını gidermedi. Başkanlar, “metal yorgunluğu, defo, FETÖ veya başarısızlık” gibi nedenlerle istifa ettirilmemek için “Ankara ziyaretleri” ile lobi yapıyor.

 

BAŞKANLARDA İSTİFA KAYGISI

Sürekli ziyaretçi akınına uğrayan TBMM ’yi son günlerde en çok ziyaret edenler, iktidar partisine mensup il ve ilçe belediye başkanları. Partinin yaptırdığı ve Cumhurbaşkanı’nın önünde bulunan anketlerde oy oranı çok düşük çıkan, vatandaşla ilişkileri zayıf, FETÖ ile ilişkileri ayyuka çıkmış ve 2019’da partiye oy kaybettireceği düşünülen 50’nin üzerinde ilçe, il veya büyükşehir belediye başkanının önümüzdeki süreçte istifalarının alınması, bugünlerde siyasetin gündemini oluşturuyor. Bütün bu iddialar ise iktidar partisinden seçilen belediye başkanlarını endişelendiriyor. Belediye başkanları; TBMM’de milletvekilleri ve parti genel merkezinde yöneticiler ile görüşerek göreve devam etme isteklerini belirtiyorlar. Belediye başkanlarının söz konusu ziyaretler sonrasında görevde kalıp kalmayacaklarını zaman gösterecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri