Belediye Başkanı Türkmen: Gerekli Tedbirleri Almıştık

Üsküdar Belediyesi’nin yeni hizmet binası inşaatında meydana gelen çökme nedeniyle 3 gecekondu yıkıldı. Tedbir amacıyla da bazı binalar boşaltıldı. Sabah olay yerine gelerek inceleme yapan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Biz zaten olay...

Üsküdar Belediyesi’nin yeni hizmet binası inşaatında meydana gelen çökme nedeniyle 3 gecekondu yıkıldı. Tedbir amacıyla da bazı binalar boşaltıldı. Sabah olay yerine gelerek inceleme yapan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Biz zaten olay başlamadan önce alandaydık. Tüm ekibimiz, emniyet ve itfaiye mensupları da buradaydı. Gerekli tedbirleri aldık." dedi.

Üsküdar Toygartepe Mahallesi Çavuşdere mevkiinde yapılan Üsküdar Belediyesi Kongre Merkezi, şehir otoparkı, belediye binası ve kapalı spor salonu inşaatında sabah 04.30 sıralarında çökme meydana geldi. Olayda 3 gecekondu yıkıldı, inşaat çevresindeki binalar da boşaltıldı.

Çökme alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Çavuşdere dediğimiz bu bölgede yeni hizmet binası inşaatı devam ediyor. İnşaatımızın son günlerde istinat duvarında bir hareketlenme tespit ettik. Biz bunla ilgili önlemlerimizi acilen almıştık zaten. Bu gece istinat duvarında 04.30 sırasında patlama oldu. Kısmi bir çökme ve ardından toprak kayması meydana geldi. Hamdolsun ki herhangi bir can ve mal kaybı yok. İnşaatın arka tarafındaki gecekondular zarar gördü. Onları da zaten tahliye etmiştik. Derhal gerekli önlemleri de aldık. İnşaatımızın ana binasında herhangi bir sıkıntı yok. İnşaat devam edecek. Gerekli tedbirleri aldık. Yanıbaşında birkaç binayı da boşalttık. Kimseyi de mağdur etmeyeceğiz. Gerek kısa gerek uzun vadede komşularımızın zararı varsa telafi edeceğiz. Biz zaten olay başlamadan önce alandaydık. Bu gece buradaydık. Arkadaşlarımız tüm ekibimiz ve diğer emniyet mensuplarımız, itfaiyeden de arkadaşlar geldi. Tabi, ufak tefek bir sıkıntı olsa da şükürler olsun ki hiçbir sıkıntı olmadı. Yaralı ya da başka zararı olan hiçbir vatandaşımız yoktur. Şükürler olsun bu güzel dönüşüm projemiz, Çavuşdere hizmet binamızı inşallah hızlı bir şekilde tamamlayıp hizmete sokacağız.” diye konuştu.

İnşaat alanında birkaç gündür hareketlenme olduğunu belirten Türkmen, şöyle devam etti: “Gerekli önlemleri aldık. Arkadaki gecekondularda oturan vatandaşlarımızı tahliye etmiş olduk. Hazırlıklıydık o anlamda ama birden patlayacağını doğrusu beklemiyorduk. Çökmenin ciddi bir sebebi de yok. Ani bir hareketlenme. Son zamanlarda iklim değişikliği dolaysıyla ciddi yağmur aldı Üsküdarımız. Zannederim bu yağmur sularının oluşturduğu toprak altındaki boşalmadan kaynaklanıyor. Yoksa teknik anlamda inşaatımızın projesinden kaynaklanan problem yok. Vatandaşlardan bu yönde şikayet olmadı. Biz tespit ettik. Zaten çok yakın binalar yok. Birkaç tane gecekondu vardı onları boşaltmış olduk. Diğer binaları da tedbiren boşaltmış olduk.”

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Anneannesinin evinin yıkıldığını belirten Özgür Cihan Akkurt, “Sabah anneannem çocuğu sallıyor balkonda. Bir anda bir ses geldi ev yıkıldı. Gecekonduydu. Bir hafta önce gittik yetkileri uyardık. Sabaha kadar deliyorlar burayı. 'Can güvenliğimiz yok' dedik, Hilmi Başkan bizi kovdu gönderdi. Bizi kimse uyarmadı, tahliye mahliye olmadı. 3 tane gecekondu yıkıldı. Bir tane itfaiye gelmedi. Burada insan var mı yok mu?” diye tepki gösterdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri