Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin Engelliler Haftası Mesajı

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.“Bugün birçok engelli vatandaşımız hayata sarılarak, göstermiş oldukları gayretleri sonucunda...

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

“Bugün birçok engelli vatandaşımız hayata sarılarak, göstermiş oldukları gayretleri sonucunda pek çok alanda başarılarıyla kendilerini kabul ettirerek örnek insanlar olmuşlardır. Onların daha iyi hayat koşullarına kavuşabilmeleri için, bizlere düşen görev ise engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak, onların ve yakınlarının hayatlarını kolaylaştırmaktır. Kendimizi onların yerine koyarak düşünmeli ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için herkes elinden geleni yapmalıdır. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir netice olmakla birlikte, engelli vatandaşlarımızın normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur.

Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan birer engelli adayıdır. İnsanlar, engeller yüzünden başarılı olamadıklarını düşünürler; oysaki yürünen bir yolda eğer engel yoksa yolun sonunda gerçek bir başarı da yoktur. Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan ve herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini ‘bizzat’ kendileri kanıtlayan engelliler, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle, hepimizi hayata bağlayan sevgi ve yaşama sevincinin sonsuza kadar kalplerinizde bulunmasını diliyor, bütün engellilerimize yürekten sevgilerimi sunuyor “10-16 Mayıs Engelliler Haftasını” kutluyorum.” ifadesine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri