Belediye başkan aday adayı anketleri 957 ilçede devam ediyor

Belediye başkan aday adayı anketleri 957 ilçede devam ediyor

Türkiye’nin en kapsamlı anket platformu Seçim Anketi TV’de 31 Mart 2019 yerel seçimlerine 6 ay kala başlatılan anketler tüm yurtta seçmen ve aday adayları tarafından takip ediliyor. Ak Parti ve CHP Genel Merkezleri tarafından da yakından izlenen anket sonuçlarının, partilerin aday belirleme sürecinde de sol oynayabileceği konuşuluyor. Şu ana kadar 5 binden fazla aday adayı anket listelerine eklendi. Ak Parti listelerinde diğer partilere göre çok daha fazla aday adayı olduğunu görebildiğimiz anketlerde CHP’nin özellikle kıyı kesimlerinde yoğun rekabet yaşayacağı gözlemleniyor. MHP ve İYİ Parti aday adayları da Kasım ayının başında tamamen belli olabilir. HDP seçim anketlerine eskisi kadar rağbet göstermiyor. Doğu ve Güneydoğu illerinde yoğun bir aday adaylığı sürecinin yaşanması beklenen partinin 2014 seçimlerine göre çok sönük bir seçim süreci yaşayacağı tahmin ediliyor. Birçok belediye başkanının yerine kayyum atanmasının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta “Seçilen başkanların yerine de kayyum atarız” açıklamasının ardından HDP’li aday adaylarının daha yavaş ve isteksiz davrandığını görüyoruz.

Ekim 2018 siyasi gündem online kamuoyu araştırması

Kamyu araştırması başladı. Ekim 2018 siyasi gündem araştırması başlığı ile secimanketi.tv 14 soruluk bir anket başlattı. Bu ankette seçmenin son yıllarda tercihlerindeki değişiklik ölçülmeye çalışılıyor. Diğer anket şirketleri tarafından sorulmayan birçok sorunun sorulduğu anketin Kasım ayı içinde açıklanması bekleniyor.

2019 yerel seçimlerinde kimler aday gösterilir?

Ak Parti içinde kendinden emin isimler, parti henüz day adaylıkları başvurularını başlatmadan isimlerini kamuoyu ile paylaştı. Bu isimler çalışmalarına başladı ve ankette de sonuçlar, erken açıklama yapanların dahaz fazla yol katettiğini gösteriyor. CHP aday listeleri açıklanmadan, partide tartışmalı bir sürecin yaşanabileceği ifade edilirken, İstanbul adayları, Antalya ve Mersin adayları ile İzmir ve Muğla adayları belirlenmeden önce aday adayları secimanketi.tv’nin anket listelerinde kendilerini gösterdiler bile. Bazıa day adaylarının 5 binden fazla oy aldığı anketlerin ilk etabında bir milyona yakın oy kullanılmıştı. Türkiye ve aday adayları kimler olacak sorusunun yanıtını buradan takip ediyor. Güncel anketlerle kamuoyunun nabzını tutan ve son 6 yıla damgasını vuran seçim anketi sitesinde aday tanıtım sayfaları da hazırlanıyor. Kendisini seçmenine daha iyi anlatabilmek adına kendi özel sayfalarını oluşturarak seçmene daha fazla hitap eden aday adaylarının reklam ve tanıtım çalışmalarına da başladığı görülüyor.

Türkiye geneli 2019 yerel seçim il il aday adayları ve parti seçim anketleri için tıklayın:

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri