Belçikalı Gelin, Annesinin Şiirlerini Kitaplaştırarak Sürpriz Yaptı

Belçikalı gelin, Türk eşinin kitap tanıtımında, annesinin şiirlerini bir kitapta toplayarak sürpriz yaptı.

Belçikalı gelin, Türk eşinin kitap tanıtımında, annesinin şiirlerini bir kitapta toplayarak sürpriz yaptı.

Turizmci Halil Yıldırım (Neptün Halil), Nar Tanem Side, Silik Işıklı Sesler'den sonra anı-deneme türündeki üçüncü kitabı Tepedeki Adam kitabının tanıtımı için Side'de kokteyl düzenledi. Belçika'dan Türkiye'ye gelen 75 yaşındaki kayın valide Nora Lieckens, kokteylde kızı Liva Yıldırım'ın sürprizi ile karşılaştı. Belçikalı Liva, eşinin mutlu gününde, annesinin bir türlü bastırmadığı 80 şiirini Waar De Hemel De ismi ile Felemenkçe dilinde kitaplaştırarak hediye etti.

Anne Lieckens, kızının bastırdığı şiir kitabını elinde görünce gözyaşlarını tutamadı. Belçikalı Liva, "Annem emekli öğretmen. Uzun yıllar defterine yazdığı şiirleri hep gözü gibi koruyordu. Ben de 75'nci doğum yıl dönümünde şiirlerini Felemenkçe dilinde bastırarak sevindirmek istedim. Bugün ailecek hepimizin en mutlu günü. Annemin şiirlerini bir kitapta topladığım için çok mutluyum." diye konuştu.

Anne Nora Lieckens, kızı ve damadının, şiirlerini kitapta toplama sürprizinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Turizmci-yazar Halil Yıldırım'ın, Neptün Otel'de düzenlediği kokteyle, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, tiyatro oyuncusu Müfid Kayacan, yakın arkadaşları, turizmciler ve turistler katıldı.

Kokteylde bir konuşma yapan tiyatro oyuncusu Müfid Kayacan, turizmci-yazar Yıldırım'la uzun yıllara dayanan bir dostluklarının bulunduğunu söyledi. Yıldırım'ın Side aşığı bir turizmci ve yazar olduğunu belirten Kayacan, "Halil Yıldırım gibi sıra dışı insanlar az bulur. Yıldırım, turizmci olmasının yanında yazar ve folklorcudur. Zaten geçmişte de günümüzde de değişimleri hep sıra dışı insanlar yapmıştır." diye konuştu.

Yıldırım ise yaptığı konuşmada, üçüncü kitabını eline aldığında bir çocuk kadar sevindiğini söyledi. Kitabını satır satır okuduktan sonra sevinçten gözyaşlarını tutamadığını belirten Yıldırım, üç kitabının hazırlanmasında kendisini hiç bir zaman yalnız bırakmayan ve hep destekleyen Belçika asıllı eşi Liva Yıldırım'a teşekkür borçlu olduğunu vurguladı.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri