Belçika, Koalisyona 6 Savaş Uçağıyla Katılacak

Belçika hükümeti, ABD'nin resmî talebi üzerine Irak'ta IŞİD'le mücadele için 6 adet F-16 savaş uçağını seferber edecek. Konuyla ilgili tezkerenin yarın ya da Cuma günü parlamentoda kabul edilmesi bekleiyor.Belçika ayrıca Irak'a asker ve...

Belçika hükümeti, ABD'nin resmî talebi üzerine Irak'ta IŞİD'le mücadele için 6 adet F-16 savaş uçağını seferber edecek. Konuyla ilgili tezkerenin yarın ya da Cuma günü parlamentoda kabul edilmesi bekleiyor.

Belçika ayrıca Irak'a asker ve teçhizat taşınması için C-130 kargo uçaklarını verecek. Operasyonlarda 120 asker görev alacak.

Koalisyona katılmayı değerlendiren Hollanda hükümetinin de savaş uçaklarının operasyonlara katılmasını ele aldığı belirtildi. BM Genel Kurulu toplantıları için New York'ta bulunan Başbakan Mark Rutte, Hollanda’nın IŞİD ile mücadeleye nasıl bir katkı sağlayabileceğini kabine üyeleri ile değerlendireceklerini kaydetti. Başbakan Mark Rutte, Hollanda'nın İŞİD'e karşı yapacağı desteğin Irak ile sınırlı olacağını açıkladı. Hollanda'nın kesin kararının bu gece parlamentodaki görüşmelerin ardından açıklanması bekleniyor.

Siyasi gözlemciler Hollanda'nın 2002 yılında olduğu Irak'taki operasyonlara insani ve diplomatik destek vermekle yetinebileceğini belirtiyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri