Belarus Bdt Zirvesi’ne Hazır

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Zirvesi, yarın Belarus’un başkenti Minsk'te yapılacak.

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Zirvesi, yarın Belarus’un başkenti Minsk'te yapılacak.
Belarus basınına göre, Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun ev sahipliğinde yapılacak BDT Devlet Başkanları Zirvesi için Minsk’de hazırlıklar tamamlandı. Zirve için Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ın Minsk’e geldiği kaydedildi.
Belarus’un dönem başkanlığı yaptığı zirve, Minsk'teki Bağımsızlık Sarayı’nda yapılacak. Belarus Devlet Başkanı Lukaşneko, zirvenin yapılacağı Bağımsızlık Sarayı’nı gezerek, hazırlıklar hakkında bilgi aldı.
Zirve öncesinde konuşan Lukaşenko, BDT Zirvesi ve Gümrük Birliği’nin Ekonomik Forumu için yapılan hazırlıkların tamamlandığını kaydetti. Eski Sovyet ülkelerini Gümrük Birliği’ne davet eden Lukaşenko, Rusya, Belarus ve Kazakistan üçlüsünün kurduğu Gümrük Birliği’ne Kırgızistan ve Ermenistan’ın katılmak istediğini belirtti.
Sözkonusu birliğe Ukrayna’yı da davet ettiklerini belirten Belarus lideri, zirvenin gündeminin yoğun olacağını kayd etti.
BDT Zirvesi’nde liderler, güvenlik, insani ve ekonomik konular başta olmak üzere 14 ana gündem maddesi üzerinde görüş alış verişinde bulunacak. Ayrıca, liderler insan ticareti, terör ve diğer organize suçlara karşı mücadele programını değerlendirecek.
BDT liderleri, zirve kapsamında Kazakistan’ın Almatı ve Kırgızistan’ın Oş kentini 2014 yılı için BDT Kültür Başkenti olarak seçecek.
Gürcistan`ın ayrılmasının ardından 11 ülkeye düşen BDT`de Rusya, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Belarus, Moldova ve Ukrayna yer alıyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri