Bel Ağrısı Neden Oluşur?

Bel Ağrısı Neden Oluşur?

 gün içerisinde yapılan aktiviteler sonucu ortaya çıkar. Eğer sürekli olarak sporla ilgilenen biriyseniz bel sorunları yaşamanız düşük bir ihtimaldir. Spor yapmayan kişilerde ise bel ağrılarının ilk nedeni kasların aşırı yorulması olarak gösterilebilir. Bel ağrılarının çok çeşitli nedenleri olmakla birlikte bayanlarda hamilelik sonrası bebeğin taşınması esnasında ortaya çıkan bel ağrıları en fazla şikayet nedeni olarak bilinir.

Bel Ağrısı Tedavisi Nasıl Olur?

 içerisinde 3 farklı tedavi yöntemi bulunur. İlki egzersizlerdir, doktorunuzun önerdiği egzersizleri yaparak kas sıkışması durumlarına çözüm getirebilirsiniz. İkinci yöntem fizik tedavidir, bu daha çok kalıcı hasara uğramış bünyelerde ortaya çıkan ağrılar için tedavi edicidir. Son yöntem ise ameliyattır, bunun için bel fıtığı ya da kaburga kırıkları gibi ciddi durumlar olmalıdır.

Bel Kayması Nasıl Tedavi Edilir?

 fazla ayakta durma halinde bile ortaya çıkabilecek bir sorundur. Tedavisinde gözetim altındaki masajlar ve egzersizler etkili olsa da cerrahi müdahale gerektirecek kadar ciddi olanları da vardır. Daha fazla bilgiyi www.florence.com.tr sitesinden edinebilirsiniz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri