Bektaş: Sarayda günlük 35 milyon lira harcanıyor

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, iktidarın açıkladığı tasarruf tedbirlerinin faturasının vatandaşlara kesildiğini söyledi.

Barış Bektaş TBMM’deki konuşmasında iktidarın, vatandaşın üç kuruş birikimine göz dikerek tasarruf etmek ve ekonomiyi yeniden dengeye oturtmak peşinde olduğunu ifade ederek, “Bu ülkenin nimetlerinden siz yararlandınız, denizi siz tükettiniz ama vatandaşın üç kuruş birikimine de göz dikerek tasarruf etmek ve ekonomiyi yeniden dengeye oturtmak peşindesiniz; bunun iler tutar yanı yok. Enflasyon her geçen gün tırmandığı hâlde, geçim sıkıntısı arttığı hâlde, KPSS' ye hazırlanıp memur olmaya çalışan "Üniversite mezunu olmakla devlet size atamak zorunda değil." dediğiniz gençler memur olmaya çalışıyor ama siz onların hayalini çalarak tasarruf yapmak istiyorsunuz. Sanki çalışan memurlar emekli olabilecek durumdaymış gibi” diye konuştu.

Bektaş, şu görüşleri savundu: "İtibardan tasarruf olmaz çığlıklarıyla inşa ettiğiniz sarayda her gün 35 milyon lira harcanıyor, ejder meyveli smoothieler tüketiliyor, uçaklar, hanlar, hamamlar. Ama siz diyorsunuz ki: Gelin, personel taşıyan servisleri ortadan kaldıralım. Türkiye'nin en gözde kurumları olan ÇAYKUR, bankalar, PTT gibi kurumları denetimden kaçırıp "Varlık Fonu" adı altında denetimsiz yağmaladığınız kurumları ele alalım. Niye bunları denetime tabi tutmuyorsunuz? Denetlenmeden, hesap sorulmadan bir devlet yönetiyorsunuz ama deniz bitince, denizi tükettiğiniz noktada vatandaşa ek vergiler çıkartıp âdeta itirafını yapıyor ve vatandaşa "Kemer sık." diyorsunuz. Siz cumhuriyetin bütün kazanımlarını sattınız, Biz buna şiddetle itiraz ediyoruz ve sizi halkımızın sağduyusuna havale ediyoruz.”

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri