Beko: İş Cinayetlerinin Önüne Geçilmesi İçin Hükümet Acil Önlem Almalı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko iş cinayetlerinin önüne geçilmesi için hükümeti acil önlem almaya davet etti. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Mersin...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko iş cinayetlerinin önüne geçilmesi için hükümeti acil önlem almaya davet etti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Mersin Şubesi, yaptığı yürüyüş ile Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 bin işçinin işten çıkarılmasını protesto etti. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK'e bağlı sendikaların şube yöneticileri, CHP, HDP ve DBP yöneticilerinin de destek verdiği yürüyüşte "Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde işçi kıyımı durdurulsun, atılan işçiler geri asınsın" ve "Taşeron Cumhuriyetini yıkacağız" pankartları açılırken, "İşçi kıyımı yapanlar cennetin kapısına giremez" ve "Direne direne kocatacağız" dövizleri taşındı. İstiklal Caddesi'ni trafiğe kapatarak, "Zafer direnen emekçinin olacak", "Direne direne kazanacağız", "İş ekmek yoksa barışta yok" ve "Susma haykır taşerona hayır" sloganları eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Silifke Caddesi üzerinden Atatürk Caddesi’ne gelen grup Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak grubun önü Çevvik Kuvvet polis tarafından kesildi. Gruba, belediye binasına yakın yerde basın açıklaması yapmasına izin verildi.

“İNSANLIK DIŞI BİR UYGULAMA”

Açıklamayı yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Ermenek'te yaşanan maden faciasına değinerek bu yaşananların hükümetin aldığı politikalardan kaynaklandığını söyledi. İş cinayetlerinin önüne geçilebilmesi için hükümetin acil önlemler alması gerektiğini belirten Beko, "Hükümet işçiler ölünce önlem alıyor" dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde de işçi kıyımının yaşandığını ve bunu kınadığını belirten Beko, belediyenin işçilere karşı uyguladığı bu uygulamaların insanlık dışı uygulamalar olduğunu söyledi. Belediyenin Kurban Bayramı öncesi işçileri işten çıkardığını hatırlatan Beko, atılan işçiler geri alınana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. “6 ayda 2 bin arkadaşımız işten atıldı. Burada bir sosyal cinayet var. Belediye başkanı, işten çıkarmaların gerekçesi olarak ‘Onlar taşeron firma işçisi. İhale bittiği için işten çıkarıldılar’ diyor. İhale ile alıp çıkardıklarınız araç gereç değil, otobüs değil, demir değil, çimento değil. İnsan bunlar” diyen Beko, “Bu düpedüz insan ticaretidir. Belediye bu insan ticaretinin orman kanunlarına dayanarak işçi kıyımı yapıyor. Bu işçiler taşeron şirketlerin değil, asıl işveren olan belediyenin işçileridir. ‘İhaleler bitti’ diyenlerin özrü kabahatinden büyüktür. Çünkü belediye hizmetlerini görmek için işçiye ihtiyaçları olduğunu kendileri de biliyorlar. Ancak AKP’nin kurduğu taşeron cumhuriyetine sırtlarını dayayarak işçi kıyımı yapıyorlar.” şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından işçiler olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri