Beklediğimiz desteği bulamıyoruz

Turkcell Süper Lig takımları resmi internet sitelerine yoğun şekilde reklam alırken, Konyaspor bu avantajdan yararlanamıyor.
Son yıllarda internet sitelerine verilen reklamlar giderek artarken, milyonları peşinden sürükleyen futbol sektörü de firmaların reklam için en önde gelen tercihleri arasında yer alıyor. Buna paralel olarak firmalar, özellikle futbol kulüplerinin resmi internet sitelerine reklam vermeyi tercih ediyor. Türkiye’de, Turkcell Süper Lig takımlarının resmi internet siteleri yoğun şekilde reklam alırken, Konyaspor bu avantajdan yararlanamıyor. Bank Asya 1. Lig’deki bazı takımlar bile sitelerine reklam alırken, Konyaspor’un internet sayfasında ligin isim sponsorunun dışında bir firmanın, hatta Konyalı bir işletmenin reklamı dahi bulunmuyor.
REKLAM GELİRLERİ ÇOK DÜŞÜK
Konyaspor Kulübü Başkan Yardımcısı Bünyamin Sarıtaş, internet sitesine az reklam verildiğini, ancak saha içine bazı firmaların reklamını aldıklarını söyledi. Buna rağmen sezon başında hedefledikleri reklam gelirlerine ulaşamadıklarını vurgulayan Sarıtaş, “Reklam gelirleri geçen yıla göre düştü. Konyaspor’a beklediğimiz desteği bulamıyoruz. Bu durum bizi sıkıntıya sokuyor” dedi. Konyaspor’un mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı Ali Şeker ise Konyaspor’un reklam gelirlerinin çok düşük olduğunu kaydetti.
Şeker, Konyaspor’a, Konyalı firma ve iş adamlarının yeterli destek vermediğini vurgulayarak, “Diğer illerde iş adamları takımlarına destek veriyor, ancak Konyalı iş adamlarından bize reklam konusunda talep gelmiyor. İnternet sitesinde bazen reklam sayısı ikiye çıkıyor ama genele bakıldığında çok düşük kalıyor” diye konuştu. Kulübün giderine karşılık gelirlerin yeterli olmadığını belirten Şeker, bu yüzden parasal açıdan açık verildiğini, ekonomik sıkıntının önemli boyutlara ulaştığını bildirdi. Şeker, Konyalı iş adamlarından takımlarına sahip çıkmasını istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri