Bekir İrtegün'den çarpıcı sözler

Fenerbahçe'nin savunma oyuncularından Bekir İrtegün, Radyo Fenerbahçe'ye açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün son dönemde ortaya koydukları mücadelenin ardından aldıkları sonuçlarla oluşan olumlu havanın sezonun kalan bölümü için çok önemli olduğunu söyledi.

Sezer Öztürk'ün Orduspor'a attığı golün önemine değinen ve bu gole en az onun kadar sevindiklerini söyleyen Bekir İrtegün bu golün ardından tüm takımın bütünleşmesinin küçük gibi görünün ama aslında çok büyük bir olay olduğunu anlattı.

Radyo Fenerbahçe'de, 'Fenerbahçe Günlüğü' isimli programa telefonla katılan Bekir İrtegün, zor bir dönem geçirdiklerini, skoru almanın yanında iyi bir futbol da ortaya koymaya çalıştıklarını ifade etti.

Skorun yanında iyi oyun da önemli

Orduspor maçında ligde ilk kez tribünlerde bütün taraftarların yer aldığı bir maça çıktıklarını kaydeden Bekir, "Zor bir süreçten geçiyoruz. Malum karabulutlar hep üstümüzde bu sene. Olumsuz hava çok estiriliyor. Psikolojik yönden zor maçlar oynuyoruz. Bu da maçlarımızı etkiliyor. Skorlar yanında iyi oyunun da çok önemi vardı bizim için. Taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum, bize çok yardımcı oldular" dedi.

Taraftar desteğinin çok önemli olduğunun altını çizen Bekir, "Bu kadar takımına sahip çıkan bir taraftar topluluğu yoktur diye düşünüyorum. Bazen üzüntülerinden dolayı tepkileri de sert oluyor ama yaşadıkları süreci göz önünde bulundurursak normal görünüyor. Eski Fenerbahçe'nin ortamını çok özledik. İnşallah oraya doğru gidiyoruz" diye konuştu.

Sezer'in golüne ondan çok sevindik

Sezer'in Fenerbahçe'ye transferinden bu yana yaşadığı süreçlerden dolayı takıma çok katkı sağlayamadığını anlatan Bekir İrtegün, Sezer Öztürk'ün Orduspor maçında attığı gole en az onun kadar sevindiklerini ifade ederken, "3 Temmuz süreci ve sonra yaşadığı sakatlık var.

Zor bir sakatlık geçirdi. Dönüşü bayağı bir uzun sürdü. Çünkü hem form tutması hem de rekabet ortamından fazla şans bulamadı. Ama hiçbir zaman çalışmayı bırakmadı. Kendisine çok güvenen yetenekli olduğunu bilen ve takıma bir şeyler katmadığında üzülen bir oyuncu. Sezer adına hepimiz çok sevindik. En az onun kadar sevindik gol atmasına. Bir takımda bunun önemli olduğunu düşünüyorum" cümlelerini kullandı.

Takımda sadece Sezer'in değil bir çok futbolcunun çok iyi çalışıp şans beklediğini anlatan Bekir, "Orhan Şam, Özgür Çek, Recep Niyaz, golcü Semihimiz var. Oraya doğru gitmemiz gerekiyor ki bunun olması için skorlar da lazım. Hep birlikte sevinmeyi özledik. Kendi içimizde bunu yaşıyoruz, maçlarda yaşamayı özledik" diye konuştu.

En az rakip kadar mücadele edersek kalitemiz ortaya çıkıyor

Fenerbahçe'nin maçlarda rakibi kadar mücadele ettiğinde kalite farkını ortaya koyduğunu anlatan Bekir şöyle konuştu:

"Sezon sonuna kadar tabii ki kaybedeceğimiz maçlar olacak. Fenerbahçe'nin bir maçı kazanıp kazanmaması kendisine bağlı. Rakip kadar mücadele ettiğimizde kalite farkımız ortaya çıkıyor. Taraftarımız da bunu bizden net bir şekilde bekliyor. Kötü skorlar alsak da bir maçta koşup mücadele edip sonuna kadar formayı ıslattığımızda tepki gelmiyor. Bu çok önemli bir şey.

İyi takımlarla deplasmanlarda önemli maçlara çıkacağız. Sezer'in gol atması, takımın bütünleşmesi küçük gibi görünen büyük olaylardır. Skorlar da gelince zor maçlardan mücadelemizle çıkacağız.''

Kaostan zevk alınıyor

Türkiye'de spor kamuoyunun son dönemdeki durumu ve televizyon programlarındaki tartışılan konularla ilgili düşünceleri de sorulan Bekir, "Ülke olarak kaostan zevk alan, oradan çıkar sağlayan bir spor ortamına ne yazık ki gelindi. Sadece Fenerbahçe adına değil milli takım adına da bu böyle. Ama en çok Fenerbahçe adına. Bundan zevk alan bir toplum haline geldik. Bu durum futbol seyircisine de yansıdı.

Bir futbolcu olarak böyle bir ortamda futbol oynamaktan dolayı rahatsızım. Ama böyle olsa da bu benim işim; sonuna kadar devam edeceğim. Hatalarımızı söylesinler tabii ki ama belli bir çerçevede olmalı. Bu milli takıma da yansıdı. Milli takım başkadır. Bu ülkenin ne olursa olsun gurur vereci en büyük yerlerinden birisidir. Milli takımın hazırlık maçı olmaz, yarınki maç çok önemli" şeklinde ifadeler kullandı.

Ramosu'u beğenerek izliyorum

Bir taraftardan gelen 'Pique'yi izliyor mu, kendisine örnek aldığı bir futbolcu var mı?' sorusuna ise Bekir, "Herkes gibi ben de izliyorum ama beğenerek izlediğim savunmacı Ramos'tur. Kıyas yapıyorum ama birini örnek aldığım söylenemez" yanıtını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri