Bekir Bozdağ’dan Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e Destek

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in siyasi partilerin grup toplantılarında yaşanan olaylara dikkat çekerek bu konuda partileri uyarmasına destek verdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in siyasi partilerin grup toplantılarında yaşanan olaylara dikkat çekerek bu konuda partileri uyarmasına destek verdi. Bozdağ, partilerin ‘grup iç yönetmenliklerine’ hassasiyet göstermesi gerektiğini kaydetti.

Sivil Toplum Kuruluşları Kapasite Geliştirme Eğitim Programı’na katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, program çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bozdağ, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in grup toplantıları konusunda siyasi partileri uyarmasını ‘yerinde’ bulduğunu kaydetti. Grup toplantılarının siyasi partilerin Meclis altındaki faaliyetleri arasında yer aldığını ifade eden Bozdağ, ‘‘Ancak, grup toplantılarına çok fazla kalabalıkların gelmesi mekanların darlığı nedeniyle hem güvenlik açısından hem de başka nedenlerle pek çok problem oluşturmaktadır.’’ dedi.

Meclis Başkanı Çiçek’in uyarısının önemli olduğunu ifade eden Bozdağ, siyasi partilerin grup içi yönetmenlikleri olduğunu belirterek şöyle devam etti: ‘‘Esasında problem, siyasi partilerin kendi grup iç yönetmeliklerinin bu konuda uygulanmamasından kaynaklanıyor. Partilerin taraftarları elbette grup toplantılarına katılır. Katılması da lazımdır. Ama salonların kapasitesi dikkate alınarak ve belli bir usulde oraya çağrılarak bunlar yapıldığında daha iyi bir görüntü ve daha iyi bir çalışma ortamı ortaya çıkacağı da çok açıktır. Maalesef siyasi partiler bu grup iç yönetmeliği hükümlerini yeteri kadar uygulamamaktadır.’’

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri