Bekir Bozdağ, Kamerun Meclis’ine Hitap Etti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, katıldığı Kamerun Meclis’i Genel Kurulu'nda milletvekillerine hitap etti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, katıldığı Kamerun Meclis’i Genel Kurulu'nda milletvekillerine hitap etti.

Bozdağ, açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Kamerun’da, Cumhurbaşkanı Paul Biya ve Meclis Başkanı Cavaye Yegui Djibril ile görüştü. Başkent Yaounde'de ki resmi temasları kapsamında ilk olarak Bozdağ, Cumhurbaşkanı Biya ile bir araya geldi. Daha sonra Kamerun Meclis’ine geçen Bozdağ, burada Kamerun Meclis Başkanı Djibril ile kısa görüşmenin ardından meclis genel kurulunda milletvekillerine hitap etti.

Bozdağ, genel kurulda yaptığı konuşmada, meclisin bir ülkede demokrasinin varlığının en önemli göstergesi olduğunu anlattı. Bozdağ, meclisin sağlıklı işlemesi, millet adına yasamayı ve denetimi etkin şekilde yürütmesi halinde milletin her daim sesi olacağını kaydetti. Türkiye ile Kamerun'un halklarının dost ve kardeş olduğuna dikkat çeken, Bozdağ iki ülke arasından 5 bin 500 kilometre olsa iki ülke arasında ki sevgide mesafe olmadığını dile getirdi.

Bozdağ, ziyaret anısına Kamerun Meclis’i özel defterini imzaladıktan sonra Meclis Başkanı Cavaye Yegui Djibril’e bir tablo hediye etti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri