Bedesten esnafının duba tepkisi

Tarihi Bedesten'e rahat bir nefes aldırmak amacıyla trafiğe kapatılan Tevfikiye Caddesi'nin girişine koyulan dubalardan dolayı caddeye ambulans bile giremiyor. Esnaf dubaların kaldırılmasını istiyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında Tarihi Bedesten projesi büyük oranda tamamlandı. Bedesten'i sadece yayaların kullanılması amacıyla da Bedesten girişindeki birçok cadde ve sokak trafiğe kapatıldı. Bedesten'in trafiğe kapatılması hem esnafı hem de vatandaşı memnun etti. Ancak Bedesten'den Tevfikiye Caddesi'ne giriş bölümünde trafik elektronik duba ile kapatıldı. Bu da birçok sorunu beraberinde getirdi. Dubaların anahtarı sadece zabıta görevlilerinde olması caddeye acil girişlerde bile kullanılamaz hale getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Bedesten içerisinde fenalaşan bir vatandaşa sağlık personeli yerinde müdahale edemedi. Ambulans, dubalardan dolayı caddeye giremeyince fenalaşan vatandaş ambulansın yanına gitti.

ZABITANIN GELMESİNİ BEKLİYORLAR

Bedesten çarşısı esnaflarından ve Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Karagöz, “Caddenin açılması için illa birinin ölmesi mi gerekiyor?” diye sordu. Caddenin trafiğe kapatılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Karagöz, “Ancak dubaları sadece zabıta görevlileri açabiliyor.  Aradan 2 gün sonra bir amca daha düştü ve kafası yarılınca kanamaya başladı. Ambulansı aradık ve dubalardan yine geçemedi. Biz de bununla ilgili yetkilerle görüşme kararı aldık. Fen İşleri Daire Başkanlığı ile görüştük. Büyükşehir Belediyesi'ne konuyla ilgili yazı yazdık ama cevap alamadık. Sarraflarda yangın olsa, hırsızlık olsa nasıl müdahale edilecek. Anahtar sadece zabıtada var. Zabıta buradan ayrıldıktan sonra herhangi bir olayda zabıtanın dubaları açmasını bekliyoruz” diye konuştu.

KOPYASINI DA VERMEDİLER

Dernek olarak anahtarın bir kopyasını istediklerini  söyleyen Karagöz, “Biz burada hiçbir şekilde art niyet olarak hiç kimsenin arabasını sokmayız. Milletin gözü önünde buraya özel araçlarımızla girecek değiliz. Bunun gibi acil durumlarda anahtarı kullanabiliriz. Yetkililerin buraya kulak vermesi için illa birinin ölmesi mi lazım? Burası 6 aydan fazla süredir bu şekilde. Dubalar koyulduğundan beri buraya ambulans giremiyor. Kapu Camii'nin oraya kadar yürüyerek gidiyorlar. Çok daha acil bir durumda sağlık personeli yanında tıbbi malzeme ile olay yerine gitmesi gerekiyor. Çarşının içerisinde böyle durum ile karşı karşıyayız. Zabıta aracıyla girip çıkıyor. Zabıta göreve çıktığında caddeye girebilmek imkansız hale geliyor. Bu krizin bir an önce çözülmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri