Bedelli askerlik süreli oldu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda yeni askerlik sistemini tablo üzerinden göstererek anlattı. Yeni askerlik sisteminde bedelli ücretinin hesaplanması da belli oldu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bakan Akar, kadın gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Akar, programda yeni askerlik sistemi hakkında bilgiler verdi. Yeni askerlik sistemini tablo üzerinden anlatan Akar, üniversite mezunlarının 2 ay temel askerlik eğitmini alacaklarını ve 10 ay Kıt'a hizmetinde bulanacakları açıkladı. Ayrıca yeni askerlik sisteminde 2 yıllık üniversite mezunları da yedek subaylık görevinde bulunacaklar. Yeni askerlik sisteminde er, erbaş ve bedelli askerlik yapacaklar 1 ay temel askerlik eğitimi alacaklar.

Yeni sistemde bedelli askerlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Akar, her gencin yararlanabileceği açıkladı. İhtiyaçtan fazla bedelli askerlik başvurusu yapıldığında ise kura çekileceğini ifade eden Akar, bedelli askerlik ücretinin hesaplanmasını 40.000 gösterge x memur maaş katsayısı x 6 olarak açkladı.

Milli Savunma Bakanı Akar, yeni askerlik sisteminde askerliğin zorunlu olarak 6 ay olacağını açıklarken 1 ay temel eğitim ve 5 ay Kıt'a eğitimini tamamlayanlara "6 ay daha askerlik yapmak istermisiniz?" diye sorulacağını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri