Bedelini mutlaka ödeyecekler

Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, partisinin il binasında gündeme dair basın toplantısı gerçekleştirdi

İl Yönetim Kurulu Üyeleri Leyla Bak ile Tuba Odabaşıoğlu’nun eşlik ettiği basın toplantısında konuşan AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananları anlattı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Usta, ülkenin çok zor bir süreçten geçtiğini ve bu süreci atlatmak için millet olarak omuz omuza vermemiz gerektiğine vurgu yaptı.

Usta, “Zor bir dönem geçiriyoruz. Bu zorlu dönemde 237 şehit verdik. Aynı süreçte bu vatan için ellerinde silah olmadan savunma yapan kahraman yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bugün 15 Temmuz gecesi yaşadıklarımızın aynısını bir daha yaşasak yine birlik içerisinde vatanımızı savunacağımızdan hiç şüphem yoktur. Yaşadığımız olaylar çerçevesinde siyasi partilerimiz, milletvekillerimiz ve halkımız tek vücut oldu. Bunu darbe teşebbüsünde bulunan hainler hesap edemedi. Darbe teşebbüsünde bulunan vatan hainleri yaptıklarının cezasını en ağır şekilde görmeli ki bu ülke bir daha böyle bir hainlikle karşı karşıya kalmasın" diye konuştu.

YAPTIKLARININ BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Usta, "15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminin amacı, Türkiye’yi bir Suriye, bir Mısır veya Irak haline getirmekti. Planladıkları ve amaçladıkları buydu. Darbecilerin yaptığı yanlarına asla kâr kalmayacak ve bunun hesabını verecekler. Bu noktada darbeciler tek tek sorgulanmalı ve bütün bağlantıları açığa çıkarılmalı ki bir daha bunları yaşamayalım. Öte yandan küresel boyutunu da göz ardı etmeden darbeye bir daha tenezzül edilmemesi adına devletimiz hükümetimiz ve  parlamentomuz gerekeni yapacaktır. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız, bu hain kalkışmanın ardından TSK için alınan yeni düzenleme ve tedbirleri açıkladı. Bu kapsamda ordu da değişiklikler gerçekleştirildi. Bunlar;  Askeri okullar kapatıldı, Milli Savunma Üniversitesi kuruldu, GATA başta olmak üzere askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı’na devredildi, Tüm komutanlıklar Milli Savunma Bakanlığı’na bağlandı ve YAŞ’ın üye yapısı değiştirildi. TSK’nın tek görevi milleti ülkeyi iç ve dış tehditlerden korumaktır. Başka görevi olamaz. Alınan tüm tedbir ve düzenlemeler de buna yönelik olacaktır. Bu düzenlemeleri bizler de takip edeceğiz ve sonuna kadar da destekleyeceğiz” şeklinde konuştu. Darbe girişiminin başarılı olmamasında en büyük etkenin basın kurum ve kuruluşlarının olduğunu söyleyen Usta basın mensuplarını bu konuda vermiş oldukları destekten ötürü tebrik etti.

BİZ ÇİFTE STANDART KABUL ETMİYORUZ  

"Darbe girişiminin ardından dış basının ve özellikle de Avrupa ve ABD’den gelen açıklama ile tepkileri hepimiz yakından takip ettik gördük" diyen Usta, şunları söyledi: "Bu olaylar sadece Türkiye’nin değil dünya’nın meselesi olduğu halde, terör dünyanın her yerinde terör olmasına rağmen özellikle bazı Avrupa ülkelerinin ve ABD’nin olayın ciddiyetini hala kavrayamamış olmaları bizleri düşündürüyor. Ama kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın biz, hem ülkemizin hem de dünya barışının sağlanması adına çalışmaya devam edeceğiz.  Bu FETÖ’nün hem PKK ile hem de DAEŞ ile bağının olduğu kesin. Darbe girişimi sırasında eylem yapmayan PKK, 10 gün geçtikten sonra eylemlerine başladı. Biri duruyor bir başlıyor. Resmen nöbetleşe bu işi yapıyorlar. O yüzden bu bağlantıları biz ortaya çıkarmaya devam edeceğiz."

FETÖ’NÜN TEMİZLENMESİ

Hain kalkışmanın ardından devlette temizliğin başladığını da ifade eden Usta, sözlerini şöyle tamamladı: "Tabi bunu yaparken da adaletli yapmaya gayret gösteriyor. İşi titizlikle yürütüyoruz. Eğer bir suçlu varsa onu temizlemeye gayret ediyoruz. Şayet masum ise o kişiler de açığa alınsalar da zaman içerisinde geri işlerinin başına döneceklerdir. Bu ülke nasıl vatanına bayrağına sahip çıktıysa tüm haksızlıklara karşı da dik durmaya devam edecektir. Bu yönde hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de Başbakanımızın da bu yönde ciddi uyarıları var. Araştırma ve incelemeler çok büyük bir titizlikle yapılıyor."

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri