Bedel artsa da yardımlar kesilmedi

Cansuyu Derneği'nin 2019 yılında da ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu belirten Cansuyu Derneği Konya Temsilcisi İsmail Tozan, “Geçtiğimiz yıla göre kumanya ve iftar bedelinde artış var ama hamdolsun iyi bir başlangıç yaptık” dedi

Mübarek Ramazan ayı başladı. Kuruluş felsefesi, “Ümmet hayrına çalışma, bütün insanlığın iyiliğini isteme ve ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacını giderme” olan dernekler ve vakıflar, Ramazan ayı projelerini tamamlayarak, çalışmaya koyuldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dernekler ihtiyaç sahiplerine, garibanlara, fakirlere uzanan merhamet eli olmaya devam ediyor. Yardımlaşmayı ve paylaşmayı gelenek haline getiren Cansuyu Derneği de Ramazan çalışmalarını başlattı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE UMUT IŞIĞI OLACAĞIZ

Kurulduğu tarihten bu yana Cansuyu'nun Ramazan aylarında yardım organizasyonları hiç aksatmadan devam ettirdiğini dile getiren Cansuyu Derneği Konya Temsilcisi İsmail Tozan, “Hayırsever vatandaşlarımızın emanetlerini inşallah bu Ramazan ayında da gerçek muhtaçlara ve mazlum coğrafyalara ulaştırmanın mücadelesini vereceğiz” dedi. Bu yıl da yurt içinde ve dünyanın farklı bölgelerinde yardım faaliyetlerini gerçekleştireceklerini söyleyen Tozan, “Ümmet coğrafyası büyük bir buhranın içinde. Müslüman ülkelerinin önemli kısmı kriz bölgeleri arasında yer alıyor. İslam coğrafyasında mağdur olanlara, muhtaçlara, mültecilere, yetimlere, zulüm altında yaşama tutunmaya çalışanlara umut ışığı olacağız. 85 ülkeye gideceğiz. 215 bölgeye yardım ulaştıracağız. 323 bin 546 kumanya dağıtacağız ve 1 milyon 638 bin 170 kişiye Cansuyu Derneği olarak yardım yapacağız” şeklinde konuştu.

KUMANYA 120 İFTAR BEDELİ DE 20 TL

2019 Ramazan organizasyonu kapsamında konuşan Cansuyu Derneği Konya Temsilcisi İsmail Tozan, Cansuyu olarak Ramazan ayında hayırsever vatandaşların yaptığı bağışları, fitreleri, hayırları muhtaçlara ulaştırmaya devam ettiklerini de dile getirerek, şunları kaydetti: “Bizim insanımızın yardım ve paylaşma hassasiyeti özellikle Ramazan aylarında daha da artıyor. Vatandaş, bu ayda hayır ve hasenatı çoğaltıyor. Fitre ve zekâtlarını muhtaç insanlara ulaştırmamız için bize emanet ediyorlar. Biz de bu yardımları Türkiye’de ve dünyanın muhtaç bölgelerinde insanlarımıza dağıtıyoruz. On binlerce aileye gıda paketi yardımında bulunup, onların iftar sofralarına misafir oluyoruz. Yardıma herkesi bekliyoruz. '6639'a BAGIS yazıp SMS atabilirler. İhtiyaç sahipleri için 20 TL bağışlayabilir ve kardeşlerimize herkes destek olabilir. 'Kazancımız, Allah için verdiğimizdir' sloganıyla bir yola çıktık. Kumanya ve iftar bedelimizde geçen yıla oranla artış var. Ramazan organizasyonlarını gerçekleştiren Cansuyu, Kumanya bedelini bu yıl 120 TL, iftar bedelini de 20 TL olarak belirledi. Geçen yıl kumanya bedeli 90, iftar bedeli de 10 TL'ydi. İnsanımız özellikle Ramazan ayında paraya bakmıyor. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını giderebilmenin, onların dilinden anlayabilmenin mutluluğu vatandaşa yetiyor. Cansuyu Derneği olarak gıda yardımlarımızın yanı sıra; temiz su sıkıntısı yaşanan bölgelerde de su kuyuları açmaya devam edeceğiz. Sadece Ramazan ayında da değil, yılın 365 günü hayırsever kardeşlerimizin yardımları ile garibanların dert ortağı olmayı da sürdüreceğiz.”

EMRE ÖZGÜL

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri