Bedaş'ta İşten Çıkarılan İşçiler Çatıya Çıkıp Eylem Yaptı

İşten çıkarılan Boğaziçi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (BEDAŞ) işçileri, çatıya çıkarak eylem yaptı. Pankart açarak slogan atan işçilere, özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri de hazır bekledi....

İşten çıkarılan Boğaziçi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (BEDAŞ) işçileri, çatıya çıkarak eylem yaptı. Pankart açarak slogan atan işçilere, özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri de hazır bekledi. İşçilerin eylemi devam ediyor.

Beyoğlu Talimhane'de bulunan BEDAŞ’ın Genel Müdürlük binasına gelen 6 kişi, 3 hafta önce sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle işten atıldıklarını iddia ederek eylem yaptı. Kurum yöneticilerinin bulunduğu 6'ncı kata çıkan eylemciler, ‘Bedaş’da çalışırken ölmek istemiyoruz dedik işten atıldık işimizi istiyoruz’ yazılı pankart açtı. ‘Direne direne kazanacağız’ şeklinde slogan atan eylemcilerle özel güvenlik enlik görevlileri arasında küçük bir arbede yaşandı. Bir süre bina çatısında eylemlerine devam eden işçiler, daha sonra özel güvenlik görevlileri tarafından dışarıya çıkarıldı. Kurumun bahçe kapısında bir süre bekleyen işçiler buradan da dışarıya çıkarıldı. Yeniden pankart açan eylemcilerle destek veren DİSK Enerji-Sen yöneticileri, BEDAŞ'tan bir yetkiliyle görüşene kadar ayrılmayacaklarını söyledi. Öte yandan, Çevik kuvvet ekipleri de BEDAŞ önünde hazır bekliyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri